Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

İYGAD ve YBBD Gazetem İstanbul'a yapılan saldırıyı kınadı!

  Gazetemistanbul'un Beylicium AVM'deki merkezine baskın düzenleyen 25 kişilik bir grup, ofiste bulunan tüm malzemelere zarar vererek kullanılamaz hale getirdi. Olayla ilgili yapılan basın açıklamasında konuşan gazetenin ortaklarından Ali Tarakçı, “Sorumlulardan hukuki yollardan hesap soracağız. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Gazetenin Beylicium AVM’deki merkez ofisinin önünde yapılan basın açıklamasında, “Dün gece Gazetem İstanbul'un merkez ofisine yönelik fiziki saldırı meydana gelmiştir. Yaklaşık 25 kişilik bir grup tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda, gazete merkezinin kapıları kırılarak içeri girilmiş, teknik malzemeler başta olmak üzere birçok eşyaya zarar verilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Saat 00:30 sıralarında yapılan bu saldırı sırasında ofiste çalışan kimsenin olmaması, olası yaralama ve ölümcül hadiselerin yaşanmasını engellemiştir. Ülke olarak zor bir sürece tanık olduğumuz bugünlerde, birinci görevi halkı bilgilendirmek olan biz gazetecilere yönelik yapılan saldırılara bir yenisi daha eklenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine gizlenen ve 15 Temmuz gecesinde yaşananları gördüğümüz gibi, demokrasiye darbe vurmaya çalışan çetelerin, askeri kamuflaj giyen teröristlerin hain emellerini haber yapmak ve gerçekleri kamuoyuna anlatmakla görevli olan gazeteci arkadaşlarımızın ofislerinin, özellikle meydanları dolduran demokrasi taraftarı halkımızın olduğu geceyi seçmeleri manidar bulunmaktadır. AVM girişindeki güvenlik görevlilerine kendilerini bir siyasi parti mensubu olarak tanıttıkları belirtilmektedir. 
Hangi amaç ve gaye uğruna gerçekleştirildiği henüz tespit edilemeyen fakat kamera kayıtlarına yansıyan saldırının detaylarını araştıran emniyet güçlerinin ve cumhuriyet savcılığının bir an önce saldırıyı aydınlatarak, saldırganları yakalayacağından ve adalete teslim edeceğinden eminiz” açıklamasında bulunuldu.

MERT: ÜLKEMİZ ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Basın açıklamasında konuşan gazetenin ortaklarından Mehmet Mert, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Demokrasi Bayramı yürüyüşleri gerçekleşiyor. Bu ülkede gerçek bir demokrasiye kavuşmak için ilk önce özgür, tarafsız ve güvenilir bir basın gerekiyor. Ben bütün kurum ve kuruluşları duyarlılığa, gerçek haberciliğe ve vicdana davet ediyorum. Gazetemizin yazdıkları ortadadır. Halkı bilgilendirmek amaçlı bir yayın politikamız var” şeklinde konuştu. 

TARAKÇI: BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Gazetenin diğer ortaklarından biri olan Ali Tarakçı ie yaptığı açıklamada, “Gazetemiz yaptığı haberlerle çıtayı sürekli yükselten bir gazete. Kadrosuyla, kurumsallaşmasıyla, ahlaki bir duruş sergiliyor. 25 kişilik bir çetenin gazetemizi basması bizi habercilik anlayışımızdan duruşumuzdan geri adım attıramaz. Tek sevincimiz, gazetede kimsenin olmamasıdır. Bunu kim ya da kimler yaptırdıysa bunun hesabının hukuki yollardan yaparız. 
Türkiye tarihi bir dönemeçten geçiyor. Bu çeteci artıkları bilsinler ki bu işin takipçisi olacağız. Bu saldırıyı yapanlar tek tek açıklanmadıkça bu ülkede gazeteciliğe inanan, bu ülkede çetecilerin kamuoyunu susturmasına karşı çıkması gereken ben özgür düşünceden yanayım diyen demokrasiden yanayım darbecilere karşıyım millet iradesinin yanında duruyorum diyen herkesin bu saldırıyı kınaması gerektiğini düşünüyorum. Bu çeteciler bu kez sert kayaya çarptılar. Ancak sorumlular cezalandırılmazsa diğer gazete ve gazetecileri basabilirz, dövebilirizin önünü açarlar. Bunu müsaade etmeyelim. Bu resmen bir tecavüzdür. Yetkilileri göreve çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183