Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS

Bu haber kez okundu.

İşte Başakşehir'in en büyük projesi

Konut satışlarını artırmak ve yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekmek için düzenlenen 4. Emlak Yatırım Projeleri ve Finansman Fuarı CNR Expo'da yapıldı. 3 gün süren fuara yaklaşık 400 proje katıldı. Yatırım değeri 10 milyar lirayı bulan projelere yerli yatırımcıların yanı sıra Rusya, İran, Ortadoğu ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden yabancı yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.İstanbullu projelerin ağırlıklı olduğu fuarda Türkiye'nin birçok bölgesinden de projeler alıcısıyla buluştu.

"3. İstanbul Projesi" tanıtıldı

Fuarda, Başakşehir'in en büyük projesi olma özelliği taşıyan “3. İstanbul Projesi”nin de tanıtımı yapıldı. Başakşehir Belediyesi'nin güvencesinde, Az ZamilGroup, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Grup işbirliğiyle hayata geçecek olan projenin ön tanıtım etkinliğinde konuşan ASAF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akbal, "320 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edeceğimiz projede 1200 konut bulunuyor" dedi.

Projede 1200 konut olacağını, metrekare fiyatlarının gelecek ay açıklanacağını dile getiren Akbal, ön talep toplamaya başladıklarını, ilk 3 haftada internet üzerinden gerçekleştirilen talep başvurularının 9 bine yaklaştığını söyledi.Geçen hafta gerçekleştirilen MÜSİAD Expo'da da yaklaşık bin başvuru aldıklarını ve toplam sayının 10 bine yaklaştığını dile getiren Akbal, projenin, İstanbul Yeni Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi bölgesine değer katacağını bildirdi.Akbal, projeye Türkiye'den 70 il, yurt dışından ise 45 ülkeden talep geldiğinin altını çizdi.

Sorunlar masaya yatırıldı

Bu yıl ilk kez sektörün tüm taraflarını kapsayan ve sorunların masaya yatırıldığı bir zirve de düzenlendi. Zirvede konuşan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, “Elimizdeki güçlü argümanlarla Türkiye'ye yatırım zamanı olduğunu yabancı yatırımcılara iyi anlatmalıyız” dedi. Türkiye'de yılda 700 bin konut inşa edildiğini ifade eden Özçelik, bunların yüzde 90'ını gayrimenkul için büyük önem içeren özel sektörün yaptığını aktardı. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım ise, “Yabancı yatırımcıya daha fazla konut satışına ihtiyacımız var. Hükümetin çalışmaları yabancıya da umut oluyor” şeklinde konuştu.

“Türkiye'den konut almadan gitmeyeceğiz”

Fuara gelen yabancı alıcıların da istekli olduğu gözlendi. Türkiye'ye konut almaya geldiklerini belirten birçok yabancı yatırımcı, “Yatırım kararımızda bizi etkiliyor. Türkiye'den konut almadan gitmeyeceğiz” dedi. Yabancının konut alma iştahı CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel tarafından da teyit edildi. Şenel, “Tüm Orta Doğu ülkelerinde, Rusya ve İran'da sektörün ileri gelenlerini tek tek gezdik. Yatırımcıların yüzde 90'ı buradan bir şeyler satın almak için geldi” bilgisini verdi.

Fuara özel ödeme kolaylıkları

Fuar kapsamında inşaat firmalarının bir çoğu başta indirim olmak üzere ödemede farklı kolaylıklarla alıcıya ulaştı. Emlak Konut GYO güvencesiyle Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme'de hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesi fuara özel %10 peşinat, aylık %0,70 faizle 120 ay taksit veya 0,42 faiz oranıyla 60 ay taksit kampanyası yaptı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183