Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran gündem haber

Bu haber kez okundu.

İSTANBUL’UN ÖNCELIKLI SORUNU DEPREM!

Çanakkale Ayvacık merkezli şiddetli sarsıntılar, bir süredir unuttuğumuz beklenen İstanbul depremini yeniden gündeme taşıdı.
15 yıl Marmara’daki fayı inceleyen ünlü Fransız deprem bilimci



Fransız Prof. Xavier Le Pichon. 24 Ekim 2016’da verdiği bir ropörtajda, İstanbul depreminin sanılandan daha yakın olduğuna dikkat çekmiş ve 1999 İzmit (Gölcük) depremiyle aynı tür bir deprem olacağını belirterek, “İzmit depremi 7.4 büyüklüğündeydi. İstanbul’da da aşağı yukarı böyle olacak. Ve bu deprem İstanbul- Silivri segmentini kapsayan bölgenin bütün kuzeyini etkileyecek” demişti.



Benzer bir uyarı da, Kandilli Rasathanesi’nden geldi. Kandili Rasathanesi Genel Müdürü Prof.Dr. Haluk Özener, ilk kez İstanbul Depremi için "her an olabilir" ifadesi kullandı. Özener, beklenen depremin 7’nin üzerinde bir şiddetle gerçekleşeceğini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183