Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

İstanbul’dan kaçan kurtuluyor..!

 

Halk arasında kullanılan “gelen bir, gelmeyen bin pişman” sözü, İstanbul için tersine dönmüş durumda. Artık ‘İstanbul’a gelmeyen bir, gelen bin pişman’. Çünkü dağ gibi biriken sorunlarıyla başaçıkmak için neredeyse sihirli bir elin değmesi gereken İstanbul’da yaşamak, çekilmezlikten öte, kabus haline geldi demek abartı olmaz. En çok da trafik ve otopark sorunundan yılan İstanbullular, bu nedenle öfke, stres, tahammülsüzlük ve katlanamama gibi nedenlerle, boğazına kadar gelen sabır sınırlarını zorladıkça zorluyor. Ve “artık burada yaşamam imkansız” diyerek, kendine başka yerleşim alanları bulmanın yollarını arayanlar giderek çoğalıyor, bulanlar da bir gün dahi durmadan çekip gidiyor.

HUZURLU GÜVENLİ VE SAKİN İSTANBUL ÖZLENİYOR

“İstanbul, İstanbul olalı yaşam koşullarının bu kadar insanları zorladığı bir dönem görmedi” diyerek, nüfusu 15 milyonu aşan bu güzel kentin artık her anlamda “itici” hale geldiğini söyleyen vatandaşların sayısı da her geçen gün artış kaydediyor. Her yerde bir itiş kakış, bir karmaşa, bir sürtüşme, yol kavgası, otopark tartışması, trafik kazası gibi olayların sıradan hale geldiği İstanbul’da, bu olayların her an ve heryerde karşısına çıkmasından dolayı tedirgin yaşayan vatandaşlar “yeter artık, devlete olan vergimizi veriyoruz, elektrik, su, doğalgaz, köprü, yol, vapur, tünel, metro parasını da tıkır tıkır ödüyoruz. Neredeyse attığımız her adımın maddi karşılığı olan bu şehirde neden rahat yaşayamıyoruz?” diye soran vatandaşlar, huzurlu, güvenli, sakin bir İstanbul’u özlediklerini belirtiyorlar.

“BU GÜNE KADAR NE SORUN ÇÖZDÜLER NE DE MİLLETİ RAHAT ETTİRDİLER”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak için kıyasıya bir yarış içinde olan siyasetçilerin, bütün bunları görüp, ona göre plan ve projelerini yaşama geçirmeleri gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Biz artık boş lafa doyduk. Yapacağım, edeceğim dedikten sonra şehri içinden çıkılamaz sorunlara boğan başkanlar gördük. Ne sorun çözdüler, ne milleti rahata kavuşturdular, ne de bu güzel kenti tarihine ve coğrafi güzelliklerine layık bir şekilde yönettiler.

Beton kuleler, yollarda tırtıl gibi dizilen araçlar ve neredeyse dipdibe yaşayan insan kalabalığı nedeniyle İstanbul, İstanbul olmaktan çıktı, herkesin bir an önce kaçıp kurtulmak istediği bir yer haline geldi. Bu dünya kenti, ve burada yaşayanlar artık hak ettiği bir yönetime ve huzura kavuşmak istiyor” diyorlar.

Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183