Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

İstanbul’da kadın seyis yetiştirilecek..!

 Türkiye’de bir ilk olan ve Elazığ’da başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtilen “Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi” kapsamındaki seyislik eğitimlerin yeni aşamasının Türkiye Jokey Kulübü hipodromlarının bulunduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa Kocaeli, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da da verileceği, belirtildi.

 

Seyislik eğitimi alacak kadınların eğitim kıyafetleri, eğitimle ilgili kırtasiye, eğitim malzemeleri ile tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak sağlık raporu ücretleri, uygulama alanlarına ulaşım masrafları, yurtiçi teknik ve eğitim gezi masrafları ile yeme-içme masraflarının Türkiye Jokey Kulübü tarafından karşılanacağı bildirildi.


ADAYLARIM EĞİTİM MASRAFLARINI JOKEY KULÜBÜ KARŞILAYACAK

Proje kapsamındaki başvurularda önceliğin kırsal kesimde yaşayan, dar gelirli, 18 - 40 yaş arası, 80 kilogramın üzerinde ağırlığı olmayan kadınların tercih edileceği ifade edildi. Kadın seyislik için müracaatların 19 Eylül 2017 tarihine kadar şahsen İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılabilecek.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlara seyislik sertifikası verileceği, bu seyislerin yarış atları yetiştirilen özel haralarda, hipodromlarda ve atçılık kulüplerinde iş bulma imkanlarının bulunduğu belirtildi. Özellikle milyonlarca lira değerindeki yarış atlarının bulunduğu hara sahiplerinin atlara anne şefkatiyle yaklaşacak teorik ve pratik bilgi sahibi kadın seyisleri istihdam etmek isteyeceği belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sarıyer İlçe Müdürü Yavuz Acar, projeyle ilgili yaptıkları duyurunun birçok at çiftliği bulunan Sarıyer’in kırsal kesiminde yaşayan kadınlar arasında ilgiyle karşılandığını söyledi.

 

EKİNCİ: SEYİSLİĞİ KÜÇÜMSEMEYİN

 

Öte yandan Elazığ’da verilen bir buçuk aylık seyislik eğitimine aralarında mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu birçok üniversite mezunu kadının katıldığı açıklandı. TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, dünyada hipodromlarda kadın hakimiyetinin oldukça fazla olduğunu belirtip, Amerika, Fransa, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerdeki seyislerin yüzde 80’inin kadın olduğunu söyledi.  Ekinci, “Kadın seyisler, hisleri yüksek düzeyde olan atlara huzur veriyor. Bu sebeple dünyadaki hipodromlarda kadın hakimiyeti oldukça fazla. Ayrıca seyisliğin küçümsenmemesi gerekir. Çünkü seyislik eğitimi alan 36 kadından 20’sine hemen iş verdik. Maaş, prim ve sosyal yardımlarla da iyi bir gelir sahibi oluyorlar” dedi.


Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183