Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

İstanbul’da İmamoğlu dönemi..!

 

4 MİLYON 169 BİN 765 OY İLE İSTANBUL’UN BAŞKANI SEÇİLDİ

Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını ve Mevlüt Uysal’dan başkanlık mührünü teslim aldığı 17 Nisan’da İstanbul’da bir başka rüzgar esti. Maltepe’deki oy sayımının saat 16:00 cıvarında tamamlanmasından sonra YSK İstanbul’daki seçim sonucunu açıkladı. Buna göre İmamoğlu’nun 4 milyon 169 bin 765, Binali Yıldırım’ın ise 4 milyon 156 bin 36 oy aldığı yani, İmamoğlu’nun oyunun Yıldırım’dan 13 bin 29 oy fazla aldığı görüldü. Böylece 31 Mart’ta seçimi kazanan İmamoğlu için defalarca yapılan sayım sonrası da sonuç değişmedi.

Bunun üzerine İmamoğlu, İl Seçim Kurulu’nun davetiyle Çağlayan Adliyesi’ne gitti ve mazbatasına kavuştu. CHP’li milletvekilleri, il yöneticileri ve partililer tarafından doldurulan adliyeden coşku dolu tezahüratlar altında ayrılıp, Saraçhane’deki İBB binasına gelen İmamoğlu, burada kendisini bekleyen binlerce vatandaşa konuşma yaptı. Ardından Mevlüt Uysal’dan başkanlık mührünü alıp, görevine resmen başladı. İmamoğlu bir kez daha İBB önünden kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa hitap etti.

İSTANBUL'A YENİ BİR BAŞLANGIÇ GELDİ

İstanbul’da yeni bir dönemin başlamasına tanıklık eden binlerce kişiye otobüs üzerinden seslenen İmamoğlu, ''Benden önce bu şehre katkı sunmuş, emek vermiş, kendini göreve adamış kim varsa, tüm belediye başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Buradan başka vazifelerimiz için ayrılacağım. İstanbul'a yeni bir başlangıç geldi” dedi.

KATILIM VE COŞKU DORUKTAYDI

İmamoğlu’nun belediye başkanlığı mazbatasını almasıyla günlerce süren gergin bekleyiş yerini sevinç ve coşkuya bıraktı. İBB binası önünde toplanan vatandaşlar, İzmir Marşı'yla coşarken, ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'', ''Hak, hukuk, adalet'' ve ''İşte İstanbul, işte Başkan'' sloganlarıyla Saraçhane’yi cınlattı. İBB binasının balkonlarına çıkan yüzlerce kişi de İmamoğlu'na sevinç gösterilerinde bulundu.

''BEN, BU MAZBATAYI 16 MİLYON İNSANIMIZ ADINA DEVRALDIM''

Mazbatasını aldıktan sonra, basına kısa bir açıklama yapan İmamoğlu, yeniden dışarıya çıktı ve ''25 yıllık hasret bitiyor. İmamoğlu geliyor'' anonsuyla mikrofonu aldı. İmamoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün mazbatamızı, İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan teslim aldık. Çok onur duyuyorum, mutluyum, gururluyum. Ben, bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiç kimsenin birbirinden farkı olmaksızın, hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşehrilerim adına devralmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Asla vazgeçmediğimiz değerlerimiz var. Haktan, hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancından ve buna dönük mücadelesinden vazgeçmedik. Çok net ifade ediyorum. Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle, saygısıyla oluşturduğu o birlik ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik. ''Bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın hakkını yedirmeyiz'' dedik, vazgeçmedik. Günün sonunda İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanağıyla beraber mazbatayı aldık. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu kentin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini biliyoruz ve hemen hizmet etmeye başlayacağız.”

“İBB’NİN TÜM ALANLARI BUGÜN İTİBARİYLE HALKA AÇILMIŞTIR”

“Devam eden itiraz süreçlerinin olduğunun farkındayız” diyen İmamoğlu, “İBB’nin, tüm alanları şeffaf bir şekilde halkına, insanına bugün itibariyle açılmıştır, açılacaktır. Bu şehrin yönetimini yürüten, bu güzel kentin belediyesinin makamları ve çalışanları, bir kişiye, bir gruba, bir partiye hizmete değil, 16 milyon insanına hizmet etmeye bugün itibariyle başlamıştır. Elbetteki şehrimizin, yaşayan insanlarımızın huzuru ve mutluluğu için bir an önce süreçlerle ilgili net ifadelerini ilgili kurullardan bekliyoruz. Bizim kafamız, zihnimiz, vicdanımız çok net. Mazbata ile ilgili sürecin netleşmesiyle, 17 gündür devam eden belirsizlik sona ermiştir. Geride kalan ise seçimin yenilenmesi konusu var ki bu konu hakkında da ilgili kurulların en hassas ve hızlı bir şekilde süreci tamamlamalarını diliyorum” diye konuştu.

“TÜRK'Ü, KÜRT'Ü, LAZ'I, ÇERKEZ'İ, SÜNNİLERİ, ALEVİLERİ,HERKESİ SELAMLIYORUM”

İmamoğlu, “Bu şehre, bu güzel insanlara barış, sevgi, saygıyı getiriyoruz. Bu şehrin yaşayanlarını selamlıyorum. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i selamlıyorum. Sünnilerini, Alevilerini, Hristiyanlarını, Yahudilerini selamlıyorum. Hoşgeldin İstanbul. Bu şehrin ve ülkenin kurucu değerlerinden vazgeçmedik. Cumhuriyet'ten vazgeçmedik. Bu millete olan inancımızdan vazgeçmedik. Mustafa Kemal Atatürk'ten vazgeçmedik” diyerek konuşmasını sürüdren İmamoğlu şöyle devam etti:

“KİŞİLERE GRUPLARA HİZMET ETMEYİ REDDEDİYORUZ”

“Değerlerimiz, inancımız, ahlakımız, vicdanımız var. Bunlardan hiç ayrılmayacağım. Her şeyinizi bir kenara koyun. İyi düşünce, pozitif bir anlayışla, bu şehrin insanlarını kucaklayalım. Kimsenin aç kalmasına fırsat tanımayalım. Esas olan bu millete ve dünyaya hizmet. Biz, kişilere, gruplara hizmet etmeyi reddediyoruz. Ben, herkese hizmet edeceğim. Tüm insanlara, her partiye oy verenlere hizmet edeceğim. CHP'liye, İYİ Partili'ye, AK Partili'ye, MHP'liye, HDP'liye, Saadet Partili'ye hizmet edeceğim. Bu ülke ve şehir için herkes teminat olacak. Hiçbir insanımı, hemşehrimi birbirinden ayırt etmeyeceğim.

 “DEMOKRASİ NÖBETÇİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM''

“Ben birgün, olabilir, hata yapabilirim, eksiğim olabilir, tabiri caizse, ayağım tökezleyip, düşebilirim. Benim elimden tutup, beni 16 milyon insan olarak ayağa kaldırmaya var mısınız? İşte ben, sizin yol arkadaşınız olmaya geldim. Bu süreçte, 17 günde, özellikle sürecin sağduyulu bir şekilde teminat altında olması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle o çuvalların başında bekleyen demokrasi nöbetçilerine teşekkür ediyorum.

“SİZE, DÜNYANIN EN DEMOKRAT BELEDİYE BAŞKANLIĞINI VADEDİYORUM”

“Çok işimiz var. Bu şehri akılla, bilimle, sanatla, üretimle buluşturacağız. Boş işlerle sizi uğraştırmayız. Herkesin birikimine, tecrübesine ihtiyacımız var. Size, dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vadediyorum. Bugün görevi teslim aldık. Görev, 16 milyon insan tarafından verildi. Yine onlar tarafından alınır. Görevi layıkıyla teslim etmek isteriz. Benden önce, bu şehre katkı sunmuş, emek vermiş, kendini adamış kim varsa, tüm belediye başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Buradan başka vazifelerimiz için ayrılacağım. İstanbul'a yeni bir başlangıç geldi. Sizlerle burada yine buluşacağız. Bu haftasonu buluşacağız. Günü ve saatini size bildireceğim. Bütün İstanbul'a duyurun. Bu haftasonu buluşmamıza, herkes bir komşusunu alacak. Kadın, erkek, çoluk, çocuk hep beraber şarkılar söylemeye hazır mıyız? Herkes, herkesi davet edecek. Sözümde durdum mu? ''Tanıdıkça çok sevecekler'' demiştim. Galiba sözümde durdum. Belediye başkanlığı yaparken, öyle bir çalışacağım ki beni daha çok seveceksiniz.

KUTU KUTU KUTU

İmamoğlu emri verdi, tüm kayıtlar kopyalanıyor.

Beş kişilik bir denetim heyeti oluşturan İmamoğlu, İSKİ ve İETT Genel Müdürlüklerine göderdiği talimatta şunlara değindi, ‘’ “Belediyemiz Müfettişlerinden Emine Sema Ballı ve Kaya Albayrak Belediyemiz çalışanlarından ve/veya dışarıdan belirlenecek üç uzman ile Belediyemiz ve bağlı kuruluşlarının elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme ve araştırmayı yapmaya ve veri tabanı ve altyapıyı kopyalamaya yetkilendirilmiştir. Gereğini rica ederim.”





Gamze ÜNLÜ - Senay GÜNCAVAR BADUR / Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183