Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt ezgi bulut halay

Bu haber kez okundu.

İstanbul’a İhanetin Üstünü, Reklamlarla Örtemezsiniz!

İhanet edilen İstanbul halkın vergileriyle elde edilen geliri televizyon kanallarına aktaran iktidarın, aynı zamanda siyasette haksız rekabet ortamı yarattığını söyledi.

CHP’li İBB Meclis Üyesi ve Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Taner Kazanoğlu, İBB meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 5393 sayılı Belediye kanunun “Belediye meclisi, bilgi edinme ve denetim yetkisini faaliyet raporunu değerlendirme, denetim komisyonu, soru, genel görüşme ve gensoru yoluyla kullanır. Meclis üyeleri meclis başkanlığına önerge vererek, belediye işleriyle ilgili konularda sözlü veya yazılı soru sorabilir. Soru, belediye başkanı veya görevlendireceği kişi tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılır” şeklindeki 26. maddesini hatırlatarak, son günlerde bazı televizyon kanallarında yayınlanan İBB reklamlarını sordu.

SİYASETTE HAKSIZ REKABET YARATILIYOR!

Yerel yönetimlerde seçim sathı mahalline girmiş olduğumuz bu dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin televizyon kanallarında reklamlarının yayınlanmakta olduğunu söyleyen Kazanoğlu, “Bu reklamların özellikle ‘print time’ yani televizyonların en çok izlendiği 20.00 - 22.59 saatleri arası yayınlanması göstermektedir ki, tam seçim zamanı televizyon kanallarına kamudan para aktarılarak siyasette haksız bir rekabet yaratılmaktadır” dedi.

Belediyelerin bu şekilde televizyon reklamı vermesini anlayamadıklarını söyleyen Avukat Taner Kazanoğlu, “Kahveci'nin ben çok güzel kahve yaparım! diye reklam vermesi gibi belediyelerin seçim dönemi reklam vermesi hem komik, hem de haksız rekabettir” ifadeleriyle konuşmasına devam etti.

“Bırakın yaptıklarınıza 31 Mart'ta halk karar versin” diyen Kazanoğlu, “İstanbul'a nasıl ihanet edildiğinin üstünü, televizyon kanallarına verdiğiniz reklamlarla örtmeniz mümkün değildir” diyerek, İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a sordu.

 

1-        İlgili reklamlar hangi prodüksiyon şirketi tarafından hazırlanmış ve ne kadar ödeme yapılmıştır?

2-        Prime Time de yayınlanan reklamların dakikasının 20 bin TL olduğu bilinmektedir. Bu reklamları hangi kanallarda yayınlanmakta ve bu kanallara ne kadar para aktarılmaktadır?

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183