Öne Çıkanlar ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu haberler gelecek

Bu haber kez okundu.

İSLAMBEY'İ PIRIL PIRIL BİR GELECEK BEKLİYOR

 
Yaklaşık 8 ay sürmesi beklenen çalışmanın başlangıç tarihi, kimsenin mağdur olmaması için yapılan görüşmeyle belirlendi. Yapılan görüşme sonucu caddeye ilk kazmanın mayıs ayında vurulması kararlaştırıldı. Çalışma tamamlandığında ise İslambey Caddesi en son teknoloji kullanılarak inşa edilecek altyapısı, cep otoparkları, geniş yaya kaldırımlarıyla göz kamaştıracak bir hale gelecek.
AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç'ın da katıldığı toplantıda Başkan Remzi Aydın, öncelikle İslambey Caddesi'nde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verirken caddenin altına İSKİ tarafından 12 metre çaplı bir kanal yapılacağını belirtti. “Kanalın her iki tarafına küçük kanallar eklenecek. Çok ciddi bir yatırım. 150 yıl boyunca birçok sorununu halledecek bir çalışma olacak. Yeraltında kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik hatları, İGDAŞ, telefon hatları, yer üstünde ise kaldırımı, otoparkıyla yepyeni, modern bir cadde olacak.” dedi.
Başkan Aydın, çalışma bittiğinde ise caddenin çok güzel olacağının altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti:
Prestijli Cadde Olacak
“Aydınlatmasıyla, geniş yaya kaldırımlarıyla, cep otoparklarıyla prestijli bir cadde olacak. Altyapı olarak, dünyanın en ileri sistemi neyse burada da aynısı olacak. Pırıl pırıl, harika bir cadde olacak. Çalışma tamamlandığında artık bu caddeye bir daha kazma vurulmayacak. Ben bunun sözünü vermiştim, inşallah bu sözü yerine getirmiş olacağım. İlla sıkıntı yaşayacağız ama bunu en az külfetle, en az zararla nasıl yaparız, bunun kararını sizlerle birlikte vereceğiz.
Hep Birlikte Karar Vereceğiz
Kazı ve inşaat süreci 7 - 8 ay sürebilir. Caddede yaya trafiği çalışacak ancak araçlar ilerleyemeyecek. Teknik olarak caddenin trafiğe kapatılması şartı ortaya çıkınca bunu mahalle sakinlerimizle, esnafımızla istişare etmek istedim. Çalışmaların hemen başlama tarihine hep birlikte karar vereceğiz. Çünkü sizler burada yaşıyorsunuz daha iyi biliyorsunuz.”
 
Mayıs Ayında İlk Kazma Vurulacak
Özellikle kış aylarında yağışlarla birlikte caddenin çamur olmasının olumsuzluk yaşatacağını ifade eden vatandaşlar ise çalışmanın yazın yapılmasının herkes için daha iyi olacağını belirtti. Yaz aylarında birçok esnafın ve vatandaşın tatilde olması sebebiyle nüfusun azalacağına da dikkat çeken vatandaşlar, böylelikle çalışmalardan daha az etkilenileceğini, okulların da kapalı olması sebebiyle trafik konusunda daha az sorun yaşanacağını söyledi.
Başkan Aydın'ın, esnaf ve mahalle sakinleri ile yaptığı istişare neticesi çalışmaların mayıs ayında başlaması yönünde ortak karara varıldı. 
Toplantı ardından ise Başkan Aydın, İslambey Caddesi ile çevre sokaklarda dolaşarak esnaf ve dernek merkezlerini ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183