Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt bulut ezgi halay

Bu haber kez okundu.

İmza kampanyası sürüyor

 Her geçen gün daha fazla beton ve araç trafiği yaratan projelerle, tarihi ve kültürel mirasın tahrip edildiğini ve doğal yaşam alanlarının geri dönülmez biçimde yok edildiğini belirten Bakırköy Kent Savunması aktivistleri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada; SSK Florya arazisi, Ataköy sahil şeridi, Yenimahalle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Emlak Bankası Spor Tesisi gibi kamusal alanları örnek verdikten sonra son olarak Bakırköy’ün simgesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastane arazisi için imar plan değişikliğine gidilerek 1 milyon metrekarenin üzerinde yeni yapılaşma ile E5 bağlantılı açılan 22 metre genişlikte yollar ile yoğun taşıt trafiğine davetiye çıkarıldığını belirttiler.



Bakırköy Kent Savunması sordu!

Bakanlık tarafından yapılan planların irdelendiği açıklamada, yetkililere şu sorular yöneltildi:

“Bu plan notunda ‘6428 sayılı kanun ve ilgili yönetmeliklerde belirlenen kullanımlar yer alabilir’ denmektedir. Bu madde ile amaçlanan halka ait ve halka hizmet veren kamusal bir alanın özel sektöre devredilerek sağlık hizmetinin ticarileştirilmesi midir?


Mevcut yapılaşmanın 10 katı büyüklükte ve önceki planlamalarda belirtilen  yatak sayısı ihtiyacının çok üstünde bir m2 alanına neden ihtiyaç duyulmuştur?

Bu kapsamda; Planda 906.651 m2’lik bir alanı kapsayan Sağlık Tesis Alanında, sağlık tesislerinin yanı sıra imtiyaz sahiplerinin kullanacağı ticaret ve hizmet binaları da yer alacak mıdır?

Plan Raporlarında ‘Mimari çözümlemelerde esneklik sağlamak amacıyla, yapı yaklaşma mesafeleri, bina/blok boy, derinlik ve ebatları, taban oturumları, bina/bloklar arası çekme mesafeleri, bina yükseklikleri vaziyet planında ve/veya avan projesinde belirlenebilir.’ denilmekte ve bütün sınırlamalar kaldırılmaktadır. Bu durumda ilgili kuruluşların denetimi, planlama aleniyeti ve bizlerin bilgi edinme hakkı nasıl gerçekleşecektir?




Tescile esas yapıların Bizans anıt mezarı, Reşadiye Kışlası’na ait yapılar ile17 bin ağacın korunması nasıl sağlanacaktır?”

Açıklamanın son bölümünde ise taleplerini dile getiren aktivistler, “Cumhuriyet’in bize kazandırdığı bu kamusal alanı ranta açan, doğal çevremizi, tarihimiz ve kültürel mirasımızı tehdit eden, üniversiteler, meslek odaları, STK’lar ve vatandaşlardan görüşün alınmadan hazırlanan, kamunun denetim yetkisini kullanamayacağı bu imar planı değişikliğinin iptal edilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdiler. 

Bakırköy Kent Savunması Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 17.00-19.00 ve Cumartesi 14.00-16.00 arasında imza toplamaya devam edecek. Bir başka imza kampanyası da change.org üzerinden sürecek.

 

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183