Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol

Bu haber kez okundu.

İmamoğlu; Bir şehir tüm imkanlarıyla adil olmalı

 

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 Yılı Faaliyet Raporu hakkında fikirlerini paylaşmak üzere kürsüye geçti. “2018 yılında görev yapan Belediye Başkanının bu süreçte görevi ne olursa olsun gelip burada ne yaptıklarını anlatmasını beklerdim” diye konuşan Ekrem İmamoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “İstanbul’da atılan küçücük bir adım Türkiye’ye örnek olur. Bu kentle 2030’lara 2050’lere giderken İstanbul’u yeşil bir kent olarak görmek istiyoruz. Her yönüyle akıllı yaşayan bir organizma gibi, yaratıcı ve bu şehrin adil bir kent olmasını istiyoruz. Bir şehir tüm imkânlarıyla adil bir şehir değilse, bu gerçekten o şehirde mutluluk değil mutsuzluk konuşur. Şehirlerde ortaya konulan mutluluk, ülke içinde iyi oluyor."

‘Hiçbir ayırım yapmayacak, yüzümüzü geleceğe çevireceğiz’

İstanbul’a yeni nesil bir siyaset anlayışının hâkim olmasının çok önemli olduğunu düşündüğünü belirten İmamoğlu, “İstanbul’a örnek işler yapacaksak bunlar çok önemli. İstanbullu bizi merak ediyor. Bizi bu kadar takip eden merak eden İstanbulluya cevap vermemiz lazım. Onları sürecin içine katmalıyız. Her sesi dinleyelim. Burada ne ideoloji, ne siyasi görüşten bahsettim. Yeni nesil demokrasinin olduğu bir şehir istiyoruz. Bir kişiye bile azınlık olarak bakarsak, bu şehri bölmüş oluruz. Azınlık kelimesini aklımızdan çıkartalım. Bu şehirde yaşayan insanları kategorize ederek bölerek yönetme şansımız olmayacak. 2018 yılı faaliyet raporuna baktığınızda iyi şeyler, kötü şeyler, güçlü veya zayıf yönler vardır. Ama ben, yüzünü geleceğe dönen bu konularla kendini boğmayan bir anlayışa sahibim” diye konuştu.

Tevfik Göksu; İstanbullulara hizmet için ne gerekirse yapacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasının ardından AK Parti grubunun arasına oturarak konuşmacıları AK Parti Grup Başkanı Tevfik Göksu, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile beraber dinledi.İBB 2018 Yılı Faaliyet Raporu hakkında CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, uzlaşmanın önemine dikkat çekerek Marmaray’ın katılımcı demokrasiyle inşa edildiğini ve kimsenin protesto etmediğini belirtti.Subaşı; “Biz de böyle çalışalım istiyorum. Projelerimiz böyle gelsin. AK Parti grubunun eleştirileri alınsın. Hep birlikte kafa yoralım. Varsa bir eleştiri konusu meslek odalarına soralım onlar da katılsın ve projeler  Marmaray gibi olsun” dedi.AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu da geçmişte İstanbul’un ayağa kaldırılarak yeni yönetim anlayışıyla tanıştırıldığını ifade ederek, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbullulara yönelik taahhütlerinin takipçisi olacaklarını, vaatlerin hızla hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vereceklerini, her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.Göksu, “İstanbulluların her türlü hizmetine koşma konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.Son olarak kürsüye çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbullular geleceği konuşmamızı bekliyor. Böyle yaparsak inanın daha fazla iş yapacağız, daha fazla işimiz kolaylaşacak. Bunu yaparsak kazançlı çıkacağız” dedi.

Konuşmalardan sonra İBB 2018 Yılı Faaliyet Raporu, 270 kabul 10 geçersiz 3 ret oyuyla kabul edildi. İBB’nin 2018 Yılı Gider Bütçesi 22 milyar 148 milyon lira, 2018 Yılı Gelir Bütçesi 18 milyar 425 milyon lira olarak gerçekleşti. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183