Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Büyükçekmece Büyükçekmece Belediyesi Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız

Bu haber kez okundu.

İKİTELLİ OSB YÖNETİMİ LİBYALILARI AĞIRLADI

Libya heyetine İkitelli OSB adına, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Gülbahar, Yönetim Kurulu Üyeleri Sebahatdin Kayas, Nedim Çırpıcı ve Mustafa Topçuoğlu ev sahipliği yaptı.
Toplantıda ayrıca İkitelli OSB’nin kurucularından ve İSKOBİR Başkanı Yusuf Akgün, Galvona Sanayi Sitesi Başkanı Ali Karadağ, AYKOSAN Sanayi Sitesi Başkanı Sinan Beyhan, AYMAKOOP Sanayi Sitesi Başkanı Murat Göl, TORMAK Sanayi Sitesi Başkanı Uğur Karaduman, İSDÖK Sanayi Sitesi Başkanı Aziz İyiokur, ENKOOP Sanayi Sitesi Başkanı Fazlı Eroğlu ve Türk işadamlarından Mustafa Çakıroğlu da hazır bulundu.



‘OSMANLI’NIN İHTİŞAMLI GÜNLERİNE DÖNÜYORUZ’
Heyeti selamlayarak konuşmasına başlayan İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Gülbahar şunları söyledi:
“Libya bizim kadim dostlarımızdandır. 400 yıllık geçmişimiz var. Osmanlı coğrafyasının birer parçasıyız. Elimizde olmayan sebeplerle fiziki olarak ayrıldık fakat gönül dostluğumuz her zaman devam etti. Osmanlı’nın en büyük hedefi İlayı Kelimetullah’dır ve bu idealle Viyana kapılarından Rusya seplerine ve Afrika içlerine gidildi. Sonunda maalesef arzu edilmeyen durumlar oldu ve Osmanlı’da, Türkiye Cumhuriyeti oldu. Fakat Libyalılarla ve tüm Müslüman devletleriyle olan duygu birliğimiz en güçlü şekilde devam etmektedir. Ben inanıyorum ki; Türkiye güçlü olduğu müddetçe İslam âlemi de çok güçlü olacaktır. Türkiye bugün Osmanlı’nın ihtişamlı dönemindeki eski gücüne doğru hızla ilerlemektedir. Yetişmiş insan potansiyelimiz oldukça fazla. Sadece 200 binden fazla inşaat mühendisimiz var. Kısaca Libya ile gönül bağımız hala devam ediyor ve inşallah devam da edecek.



Ben kendim de sanayiciyim. Gıda ambalajı üzerine üretimimiz var. Libya’da dâhil olmak üzere 54 ülkeye ihracatımız var. Bunun yanı sıra şu anda Türkiye’nin sayısal anlamda en büyük Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim kurulu başkan vekili olarak hizmet vermekteyim. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyor, işbirliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum.”
‘LİBYA EN HAYIRLI YARDIMCINIZDIR’
Türkiye’nin her dönemde Libya halkına sahip çıktığını belirten Cupra Belediye Başkanı Fuadül Mehdi Raşid; “Cupra Libya’nın ortasındadır. Güneyi, kuzeyi ve batıyı birbirine bağlayan bir yerdeyiz. Alt yapısı iyi bir belediyedir. Türk firmalarının bize çok büyük katkısı oldu. Yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye’ye geri dönen firmaların yeniden Libya’ya dönüp yarıda bıraktığı işleri tamamlamalarını temenni ediyoruz. Bu büyük milletin tarihi yeniden canlanıyor. Onlar dedelerinin ve atalarının yolundan gidiyorlar. Geçmişte dünyanın büyük bir kısmına hâkimdiler. Tarih tekerrürden ibarettir. Libya size yardımcı olacak ve tüm imkânları sizlerin emrine sunacak. Size en hayırlı yardımcı olarak bizleri görebilirsiniz” dedi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183