Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

İKİNCİ EL ARAÇTA CANLANMA BEKLENTİSİ

 

Otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, seçimlerin ardından gelen siyasi istikrarın, ekonomik istikrarı da beraberinde getirecek olması, yaklaşan Kurban Bayramı ve yaz dolayısıyla turizmde hareketlenmenin otomotiv ve gayrimenkul başta piyasaları canlandıracağını bildirirken, bankaların  faiz oranlarını aşağı çekmesi gerektiğini söyledi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilcileri Derneği’nin (BOD) de Yönetim Kurulu Başkanı olan Aydın Erkoç, TÜİK’in Ocak-Mayıs dönemi motorlu taşıt istatistiklerine atıfta bulunarak, ilk beş ayda sıfır araç piyasasındaki daralmaya karşılık, ikinci el piyasada otomobil devirlerinin geçen yılın eş dönemine göre yüzde 10 artarak 2 milyon 295 bin 780, toplam taşıt satışlarının da yüzde 8,8 artışla 3 milyon 267 bin 479 adede ulaştığına işaret etti. Kurlardaki yükseliş ve yüksek faiz oranlarının sıfır araç satışlarını baskıladığını belirten Erkoç, ikinci elde ise seçim öncesi oluşan belirsizlik algısına rağmen canlılığın devam ettiğini vurguladı.

Aydın Erkoç, geçen yılın tümünde ikinci elde otomobil satışlarının 5 milyon 190 bin, toplam araç satışlarının da 7 milyon 458 bin dolayında gerçekleştiğini hatırlatırken, ilk beş ayda kaydedilen performansın yılın kalan döneminde de aynı olması durumunda bile satışların otomobilde 5,7 milyona, toplamda 8,1 milyona ulaşacağına dikkat çekti.

“Temennimiz faizlerin düşmesi”

Erkoç, seçimlerin geride kalması, siyasal istikrarın gelmesi, belirsizliğin ortadan kalkması nedeniyle piyasalarda yaşanacak canlanma sayesinde kendi sektörlerinin performansının bunun çok üzerinin gerçekleşeceğine inandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ülkemizin seçimlerden istikrarlı çıkması piyasaları canlandıracak. Siyasi istikrarın gelmesi, peşinden de ekonomik istikrarın gelmesi demek. Bizim temennimiz bir an evvel banka faizlerinin düşmesi. Banka faizleri düştüğü anda gerek gayrimenkul satışları, gerekse sıfır ve ikinci el otomobil satışları artacaktır. Kurban Bayramı’nın da yaklaşıyor olmasıyla piyasalarda canlılık olacaktır. Bir taraftan da yazın gelmesi, yazla beraber turizm sezonunun açılması dolayısıyla ülkemize döviz girdisi artacaktır. Turizmde de Türkiye’nin bir patlama yapacağına inanıyoruz. Bunların hepsi ekonomiye yansıyacak. Türkiye’nin daha güzel noktalara geleceğine inanıyoruz.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183