Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

İki yılda hasta müracaatı kat kat arttı, ünite artırımı söz konusu

 2015 yılında diş hekimi sayısı 22’yken 2016’da 34’e çıkarılan, 23 olan ünite sayısı ise aynı kalan ADSM’ne hasta müracaat sayısı bir yılda 20 katı geçmiş durumda. 2015’te 4 bin 500 kişinin müracaat ettiği merkeze, 2016’da 75 bin kişinin geldiği, bu rakamın 2017’de çok daha yukarılara çıktığı belirtildi.

Modern tıp teknikleriyle ağız ve diş sağlığı konusunda tedavi hizmeti verilen merkezde yapılan operasyonlarla 2015 yılında 806, 2016’da 14 bin diş çekimi yapıldı. Kanal tedavisi ise 97’den 4 bin 700’e çıktı. 2 olan protez sayısı 17 bin 700 rakamına ulaşırken, 2015’te hiç yapılmayan implant operasyonu ise 2016’da 17 hastada gerçekleştirildi. Periakipal ve panoramik film çekimi ise 2 bin 500’den 26 bine çıktı.

Hasta sayısına paralel olarak verilen hizmet kapasitesinin giderek arttığı merkezde 2017’de gerçekleştirilen tedavi ve cerrahi operasyonlar da dikkate alındığında, iki yıl içinde ihtiyaca cevap veremez hale geldiği görülüyor. Bu kapsamda ünite ve diş hekimi ile yardımcı personel sayısında artışa gidilmesi gereken merkezin, tedavi için gelen hastalara daha kısa sürede daha kaliteli ve hızlı hizmet vermesi bekleniyor.

Öte yandan 23 ünite ile hizmete açılan merkezin hizmet kapasitesini artırmak amacıyla ünite sayısının 41’e çıkarılmasının Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’ndan talep edildiği belirtildi.

TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Sarıyer ADSM Başhekimi Dt. Halit Başaran, kurulduğu günden buyana vatandaşların ağız ve diş sağlığı konusundaki taleplerini en iyi ve en hızlı şekilde karşıladıklarını belirterek, “Başlangıçta Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’yle bağlantılı olarak çalıştık. Ancak şu an Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı müstakil bir merkez olarak hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız burayı tanıyıp, bildikçe talepler arttı. Bu nedenle iki yılda her anlamda yeni ihtiyaçlar doğdu. Geçen yıl ünite sayımızın iki katına çıkarılması için talepte bulunduk. Bunun için binamızdaki fiziki imkanlar uygun. Ünite sayımızla birlikte doktor oranımızı da artırdığımız takdirde, vatandaşlarımıza daha seri bir şekilde hizmet verebileceğiz” dedi.

Tarabyaüstü Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Sarıyer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı olarak hizmet veriyor. Başhekimliğini açıldığı günden buyana Dişhekimi Halit Başaran’ın yaptığı merkeze, 182 nolu MHRS randevu hattı ya da internet üzerinden online olarak MHRS randevu kanalından müracaat edilebiliyor.  Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183