Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Erdoğan

Bu haber kez okundu.

İETT’nin 2018 faaliyet raporu İBB’de oy birliği ile kabul edildi

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında İETT’nin 2018 yılı faaliyet raporu meclis onayına sunuldu. Mecliste bulunan siyasi parti temsilcilerinin karşılıklı görüş bildirdiği rapor hakkında söz alan CHP İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, ‘Muhallefette iken neredeyse her sene artarak devam eden toplu taşımanın sorunlarını ve çözüm önerilerimizi meclis kürsüsünden defalarca dile getirdik. Ancak İBB başkanları bizlerin dile getirdiği sorunlara kulak tıkayarak İstanbul halkına rahat bir ulaşım sağlamayı redettiler. Bunun karşılığında da İstanbul halkı 31 Mart yerel seçimlerinde mazbatayı Sn. Ekrem İmamoğlu’na vererek bu yönetim anlayışına tepkisini gösterdi. Buradan tekrar değerli İstanbul halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sonuç olarak artık İstanbul halkının sorunlarını bilen ve onları dinleyen bir belediye başkanı var. Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyası boyunca en çok değindiği ve önemsediği konuların başında toplu ulaşım ve trafik konuları vardı. Bu dönem boyunca İstanbul halkı özlediği ve hak ettiği ulaşıma kavuşacak. Özellikle en çok öğrenciler ve anneler mutlu olacak. Başkanımızın seçim kampanyasında verdiği tüm sözleri yakın zamanda yerine getireceğinden kimsenin şüphesi olmasın çünkü İmamoğlu varsa çözüm var’ diye konuştu.

Faaliyet raporlarında İstanbulluların yaşadığı ulaşım sorunlarının görmezden gelindiğini öne süren Kösedağı, ‘Bu yöntemden derhal vazgeçilerek daha katılımcı ve kapsayıcı bir faaliyet raporu hazırlanması ve swot analizi gerçekleştirilmesi gerekli diye düşünüyoruz. İETT yapısal olarak çok güçlü bir organizasyon, - 3000 araç, 5300 personel ve yaklaşık 2 milyarlık bütçesiyle devasa bir kurum.Bu organizasyonun her yıl kendisini yenilemesi ve değişen koşullara uyum sağlaması gerekmektedir. Öncelikle İETT eğitim stratejisini baştan aşağı değiştirerek özellikle şoförlere ağırlık vererek onların sorunlarını gidermelidir. Şoförlerimize yapılan her yatırım aslında İstanbul halkına yapılmaktadır. Artık ana haberlerde İETT ile ilgili kaza ve kavga haberleri görmek istemiyoruz. Yine İstanbul halkının toplu taşımada karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi de duraklara ulaşmaktaki zorluklardır. Özellikle engelliler ve pusetli anneler bu konu da çok mağdur edilmektedir. Bugün yaklaşık 10 yıldır seferde olan metrobüs hattında hala 45 duraktan sadece 25 tanesin engelli ulaşımı sağlanabilmektedir’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183