Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Erdoğan

Bu haber kez okundu.

'HOCALI KATLİAMI' UNUTULMADI

  4 Mart 1992 yılında Ermeni askerlerin yüzlerce Azeri sivili yok ettiği katliamda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplamda 613 Azeri vatandaş vahşice katledilmişti.


Tarihler 26 Şubat 1992’yi gösteriyordu. Daha sonradan ‘Hocalı Katliamı’ diye anılacak olan ve tarihe kara bir leke olarak düşecek olan olay tam da o gün yaşandı. Katliamın üzerinden yıllar geçti fakat unutulmadı. Hocalı Katliamı’nın yıl dönümünde, tüm öldürülenler tekrar hatırlanıyor.

Refik Aziz önderliğinde Azerbaycan Başkonsolosu Mesin Hacıyev'in de katıldığı sergi Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi Ataköy'de gerçekleşti. Dernek Başkanı Ramazan Baş böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu, yaşanan olayın zulm ve katliam olduğunu dile getirdi.  Çocukların Hocalıyı anlatan çizimleri sergiyi gezenlerde duygu dolu anlar yaşattı. Çocukların gözünden çizilen resimlerde kan, evlerini terk eden aile ve ağlayan anne çizimleri çoğunluktaydı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183