Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

“Her İnançtan İnsanın Olduğu Bir Demokrasi Masası Kuracağız”

 

“Bu Şehri Yöneten Kişi Ve Herkese Eşit Mesafede Olmalı”

İmamoğlu, daha sonra Halkalı Zeynebiye de “Türkiye Caferileri dini lideri” Selehattin Özgündüz ile görüştü. Cami yakınındaki toplantı salonunda bir araya gelen Özgündüz ve İmamoğlu, çok sayıda vatandaşında katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı yaptılar. Her iki lider de sırasıyla söz alarak buluşmaya yönelik düşünce ve temennilerini dile getirdiler.

İMAMOĞLU: VARLIĞINIZ İSTANBUL’A RENK KATIYOR

 

CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul, renkliliği ve çeşitliliği ile memleketin her bölgesinden gelip, yaşama tutunduğu bir şehirdir. Sizin varlığınız, bu şehir için önemli bir renklilik, değer, vicdan, ahlak ve zenginliktir. Bunun kıymetinin ve değerinin bilincinde olan bir kişiyim. Bu şehri yöneten kişi, bu şehrin değerini bilmeli ve herkese eşit mesafede olmalı. Hoş görüsü ve toleransı en üst seviyede olmalıdır. Ben, gönlüyle, vicdanıyla ve ahlakıyla buna hazır bir insan olduğumu belirtmek isterim. Kendim hakkımda çok fazla cümle kuramam, bu kibre girer ama iddialıyım ki böyle bir fıtrata sahip bir insanım" dedi. 

 

 “Her İnançtan İnsanın Olduğu Bir Demokrasi Masası Kuracağız”

İmamoğlu, "Acıları çeken ve hisseden insanların vicdan derinliği, insanlara olan içtenliği ve samimiyet derinliği daha bir başkadır. Siyasette kazanmak için her şey mubahtır anlayışına karşı biri olarak, böylesi duygu ve uygulamalar içinde olan siyasetçilerin bana göre zaman zaman sizin o derin vicdanınıza, adalet duygunuza başvurması lazım. Sizi dinlemesi lazım. Ve şunun bilinmesini istiyorum, İnanç dünyası masamızda sizden de bir kişi mutlaka yer alacak. İnançların temsilcilerinin bakış açılarını hissettirdikleri ve anlattıkları, bazen de biz yöneticilere haddimizi bildirdikleri bir masamız olacak. Farklı inanç gruplarından insanların oluşturduğu bir demokrasi masası kuracağız. Bu masayla beraber hatalarımızı en aza indireceğiz. İstanbul'a derin bir huzur ortamı temin edeceğiz. Bu huzur ortamı Türkiye'ye de yansıyacak örnek olacaktır. Bu şehrin kendi imkanları da var, bütçesi de var. Paranızı kollamayan, düşünmeyen, ona gözü gibi bakmayan, kamu hukukunu dinlemeyen, bir kişinin lafını dinleyen anlayış çuvallamıştır. O anlayış iflas etmiştir. Biz, bunun tam tersi bir anlayışı temsil ediyoruz. İfadelerini kullandı.

 

ÖZGÜNDÜZ: BİZE VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞER GÖRECEKSİNİZ

Ekrem imamoğlu’ndan sonra ev sahibi “Türkiye Caferileri dini lideri” Selehattin Özgündüz’de dikkat çeken önemli bir konuşma yaptı. Konuşmasında dinin hiçbir şekilde siyasete alet edilmemesi mesajını veren Özgündüz “Biz camia olarak dini ve mezheplerin siyasete alet edilmesine şiddetle karşıyız ve uygun bulmuyoruz. Yani Caferiler CHP’lidir, AK partilidir gibi takıntımız yok.  Hangi parti bize ne ölçüde değer verirse bizde o ölçüde onlara karşılık veririz.”dedi.

 

KIRMIZI ÇİZGİMİZ, MİLLİ BİRLİĞİMİZDİR

 Özgündüz, “Bizim üç kırmızı çizgimiz var onunla sorunu olmayan her partiye aynı mesafedeyiz. O üç kırmızı çizgi, milli birliğimiz toprak bütünlüğümüz, ve devletimizin bekasıdır.  Bunlarla  sorunu olmayan her partiyle aynı yakınlıkta ve aynı uzaklıktayız”

“A PARTİSİNE OY VERMEYEN CEHENNEME GİDER”DEMEK SAPKINLIKTIR

 

 Son günlerde siyasetcilerin vatandaşı ikna etme adına kullandıkları dil ve argümanlara da değinen Özgündüz “A partisine oy vermezseniz cehenneme gidersiniz,  B partisine oy  vermezseniz gerici olursunuz gibi düşünceler toplumu kutuplaştırmakla beraber değerlerimizede hakarettir. “Cennetin anahtarı ne iktidarda olan AKP’nin elindedir, ne bu şehri  fetheden Fatih Sultan’ın elindedir ne CHP’nin ne de MHP’nin elindedir.” diyerek, tepkisini dile getirdi.

 

“ATATÜRK BİR PARTİYE SIĞMAYACAK BÜYÜKLÜKTEDİR.”

Konuşmasında seçim sürecinin barışçıl bir havada geçmesi gerektiğini vurgulayan Özgündüz” Cumhuriyetin kurulduğu günden bu güne kadarki seçimler demokratik bir yarış olarak süregelmiştir. Bu yarışı savaşa çevirmek isteyenlere fırsat vermeyelim”

 Her partinin ortak milli değerlerimizden bir tanesini kendine ilke edinerek yola çıktığını söyleyen Özgündüz “ Bizi biz yapan bu değerlerin toplamıdır. Bu değerler topraktır, milliyettir, Atatürk’tür. Bu değerleri parçalamak ülkeye zarardır. Zira Atatürk bir partiye sığmayacak büyüklüktedir.” İfadelerini kullandı.

 

“HALK GEÇİM DERDİNDEN SEÇİM HAVASINA GİREMİYOR.”

“Türkiye’de millet geçim derdinden seçim havasına bir türlü adapte olamıyor” diyen Özgündüz, seçim çalışmalarının biraz daha yoğunlaşacağını belirterek kimin başarılı olup kimin başarısız olacağını zaman gösterecek. Ancak, “ Siyasette bir gün çok uzun zamandır ve akşamdan sabaha sabahtan akşama ne olacağı belli olmaz.  Her şeyden önce birliğimiz kazansın ülkemiz kazansın milletimiz kazansın demokrasimiz kazansın” diyerek, Ekrem İmamoğlu’na başarılar diledi.

Gamze ÜNLÜ / Kent yaşam

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183