Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

‘Her Atık Çöp Değildir’

 BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre bilinciyle gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir ortam bırakmak adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda; geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak, kaynağında ayrıştırmanın önemini anlatmak, geri dönüşümün çevreye ve ülke ekonomisine katkısını anlatmak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl “Hane Halkı Bilgilendirme” faaliyeti düzenleniyor.


BİLGİ VERİLİYOR

Bu faaliyet kapsamında 10 bin haneye ulaşmayı hedefleyen müdürlük, “Her Atık Çöp Değildir” sloganından yola çıkarak vatandaşlara; ambalaj atığının evlerde ayrıştırılarak toplamanın önemi, atık pillerin çöplere değil atık pil toplama kutularına atılması gerektiği, atık yağların geri dönüşümünün yapıldığı ve asla lavaboya dökülmemesi gerektiği gibi önemli bilgiler aktarılıyor. İlçe halkına ayrıca, hanelerde toplanan minimum 5 litre kadar olan atık yağların her hafta Salı ve Perşembe, elektronik atıkların Çarşamba günleri ve diğer tüm atıkların ise belediyenin çağrı merkezinden bilgi alınarak yetkililer tarafından toplandığı bilgisi veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183