Öne Çıkanlar FLAŞ HABER proje IGDIR asker iftar

Bu haber kez okundu.

Hem Patron, Hem İşçi Olunmaz

 

Muammer Arslan, Atilla Büyükmurat ve Gülsün Memati’nin oluşturduğu divan kurulunun ardından, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla kongreye geçildi.

Hem Patron, Hem İşçi Olunmaz

Faaliyet, denetim ve hesap raporlarının okunmasının ardından, katılımcı üyeler önerilerini sundu. Bakırköylü Sanatçılar Derneği yönetim kurulunda yer alan eğitmenlerin, eğitimlerden ücret almaması konusu gündeme gelirken, bazı üyeler bunun bir emek karşılığı olduğunu, bazıları ise eğitmenlerin yönetimlerde yer almaması gerektiğini savunarak, “Hem patron, hem işçi olunmaz” dedi.

Yönetim kurulunda yer alan eğitmenlerin ücret alıp almaması ile ilgili derneklerinin bir tüzük maddesi olmadığını söyleyen eski ve yeni yöneticiler, eğitmenlerin yönetim kadrosunda yer almamasıyla ilgili yeni bir kongre ile tüzük değişikliğine gidilmesi gerektiğini söyledi.

Bakırköylü Sanatçılar Derneği kafesinin yoğunluğundan şikâyet eden bazı üyeler, dernek üyelerinin kafe ücretlendirmesinde indirimli tarife uygulanmasına geçilmesi gerektiğini söyledi. Dernek kafesinin bir iktisadi işletme olduğunu ve kar amacı güttüğünü söyleyen yöneticiler, önceleri kafenin ancak kendisini çevirebildiğini, özellikle hafta sonları ders alan öğrenci ve yakınlarından dolayı kalabalık olduğunu belirtti. Yeni yönetimle birlikte kafe içinde bazı düzenlemelere gidilebileceği ön görüldü.

BORÇLU ALDIM, KASASINDA PARASI OLAN BİR KONUMA GETİRDİM

Faaliyet Raporu’nu okuyan BASAD Yönetim Kurulu Başkanı A. İlhan Gülek, göreve ilk geldiğinde derneğin yaklaşık 200 milyar borçlu, davalı ve hesaplarının hacizli olduğunu söyledi. İki dönemden beri, pek çok konser, sergi ve geziler düzenlediklerini söyleyen Gülek, 700’e yakın öğrencilerinin olduğunu ve bunların tamamının ücretli eğitime tabi olduğunu belirtti. Göreve başladığı ilk dönem borçları temizlediklerini ve ikinci döneminde de derneği kasasında para olan bir konuma getirdiklerini belirtti.

Bakırköy Sanatçılar Parkı’nda yaptıkları programları, Yeşilköy Kent Müzesi alanında yaptıkları Atatürk, Etnografya ve10 yıl Müzelerini, eski adıyla Kartaltepe Kültür Merkezi’nin Münir Özkul Kültür ve Sanat Merkezi adını alarak içine Mizah Müzesi açıldığın, Bakırköy Cem Evi ve Kültür Merkezi de dahil pek çok alanda sergilerinin olduğunu söyleyen A. İlhan Gülek, “Hatırı sayılır pek çok yerin kapısında ‘Katkılarından dolayı BASAD’a teşekkür ederiz’ yazısı vardır” dedi.

Aynı zamanda Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun gönüllü sanat danışmanlığını yaptığı bilinen A. İlhan Gülek, pek çok kişinin Bakırköylü Sanatçılar Parkı’nın BASAD’a ait olduğunu sananlar olduğunu söyleyerek, park içine yakın zamanda bir heykel atölyesi kuracaklarını söyledi.

Konuşmasını sürdüren Gülek, “Dedikodu yapmadık. Huzur kaçırmadık. Bilerek kalp kırmadık. Kimseyi yetkilerimizle korkutmadık. Selamsız geçmedik. Bölücülük, lobi ya da kulis yapmadık. Dostluk ekip sevgi biçtik. Bu yüzden de yeniden aday olduk” dedi.

Birlik, beraberlik ve dostluk mesajlarının verildiği kongrede, üyeleri bir arada tutacak ve derneğin gençleşmesi için ortak projeler yapılmasını isteyen diğer aday Bülent Kılıçaslan da, BASAD’ın çocuk tiyatrosunun profesyonelleşmesi gerektiğini, üniversitelerle iş birliği yaparak, seminer ve paneller düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

YENİ YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Toplamda 169 kişinin oy kullandığı seçimde, Mavi Liste ile yarışan Bülent Kılıçaslan 78, Yeşil Liste ile yarışan A. İlhan Gülek ise 89 oy alarak yeniden Basad Yönetim Kurulu’na seçildi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183