Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

HDP Yerel Seçimlere Hazırlanıyor

 BAKIRKÖY- HDP Bakırköy İlçe Başkanı Hacı Ugis, İlçe Eş Başkanı Fethiye Sebit, 3. Bölge Milletvekilleri Hakkı Saruhan Oluç, Dilşat Canbaz Kaya, Ali Kenanoğlu, PM Üyesi Muazzez Töre, Nesimi Aday, Yılmaz Yücel, 78’liler Vakfı Genel Sözcüsü Celalettin Can’ın yanı sıra çok sayıda il ve ilçe yöneticisinin de katıldığı kahvaltıda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kahvaltının ardından konuşan HDP İlçe Başkanı Hacı Ugis, 2 Temmuz Sivas katliamında hayatını kaybedenler ve Nevroz şehitleri için katılımcıları bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından, “Mazlum hakların mücadelesini veren sizlere teşekkür ederim” diyen Ugis, hep birlikte çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

EKSİKLERİMİZİ KONUŞACAĞIZ

Daha sonra söz alan HDP Bakırköy Eş Başkanı Fethiye Sebit, 24 Haziran seçimlerinde ilçe genelinde yapılan çalışmaları anlattı. İlçe sınırları içindebulunan 35 okulda yapılan seçimlerde okul sorumluları, sandık sorumluları ve müşahitlerinin eksiksiz olarak görevlerini sonuna kadar yaptıklarını söyledi. “Uygulanan yoğun medya ambargosu ve emniyet baskısına karşılık 67 vekili TBMM yolladık” diyen Sebit, seçim sürecinde yapılan eksikleri, hataları, önerileri ve talepleri konuşup tartışmak adına herkesi 3. Temmuz’da ilçe başkanlık binasında yapacakları toplantıya davet etti.

YENİ SEÇİM DÖNEMİNE HAZIRLANMAMIZ LAZIM

Kahvaltılı toplantıda konuşan HDP Kurucularından 3. Bölge Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, tek adam rejiminin hayata geçtiğini ve bundan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederek, Ak Parti’nin 2 milyondan fazla oy kaybetmesini ve parlamentoda azınlık olmasını önemsediklerini söyledi. Tek adam rejimine karşı çıkan lokomotif bir güç olduklarını söyleyen Saruhan Oluç, morallerini bozmadan yeni seçim dönemi için hazırlanmaya başlamaları gerektiğini söyledi.

EKİM-KASIM ARASINDA OLABİLİR

Kulislerden aldığı bilgilere göre Mart 2019’da yapılması gereken Yerel Seçimlerin Ekim-Kasım gibi yapılması yönünde bir söylentinin olduğunu söyleyen HDP Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, erken tarihe alınması için de Ak Parti ve MHP’nin oylarının yeterli olmadığını söyleyerek, şayet meclisten böyle bir karar alınırsa çalışmalara başlamaları gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183