Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Hayvanlar sağlıklı, hayvanseverler mutlu olacak..!

 Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olan merkez, şimdilerde yenilenen yüzüyle Avrupa standartlarında hizmet veriyor. Her gün özel olarak dezenfekte edilen alanlar,  hayvanların daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilecekleri ortamlara dönüştü. Köpekler için özel olarak yapılan kum havuzları da dikkat çekiyor.

TIBBİ EKİPMANLAR YENİLENDİ

 

Merkezdeki yeniliklerle ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Hüseyin Tunç, “Hangar denilen köpek bakım ünitesini tamamen kaldırdık. Şu an için tıbbi ekipman olarak fazla olanağımız yok. Yalnızca kan sayım cihazı, röntgen cihazı, sterilizatörler, yoğun bakım üniteleri, serum infizyon cihazları gibi cihazlarımız var. Çevre düzenlemesi yapıp, yaşam şartlarını daha iyileştirdik. Her gün dezenfeksiyon yapılıyor. Sadece kullandığımız aletleri değil havayı da sterilize ediyoruz” dedi.

 

HAYVANLAR ARTIK KUYU SUYU İÇMİYOR

 

Elektrik tesisatının da tamamen yenilendiğini belirten Veteriner Tunç, “Burası Karadeniz sahili, bu nedenle yağmur ve fırtına daha şiddetli oluyor. Bu nedenle kabloların tamamı yeraltına alındı. Artık daha iyi bir panomuz var. Aynı şekilde regülatör sistemi geldi. Elektriğimiz sabit kalıyor ve cihazlarımız kesintiden etkilenmiyor. Su tesisatımız da yenilendi. İSKİ’nin şebeke suyunun bağlanmasıyla hayvanlar kuyu suyu içmekten kurtuldu. Doğalgaz sistemimiz ve son derece modern bir havalandırma sistemimiz de bulunuyor” diye konuştu.

KAYIT VE İŞARETLEME SİSTEMİ

 

Merkezde kayıt ve işaretleme sistemi hakkında da bilgi veren Tunç şunları söyledi:

“Burada misafirlerimiz tartılıp, ön muayenesi yapılıyor. Aciliyetine göre bir iki gün müşahede altına alıyoruz. Ardından kısırlaştırılacaksa kısırlaştırıyoruz ya da normal tedavisine devam ediyoruz. Sahiplendirmek için önce hayvanın sağlığının yerinde olması ve kısırlaştırılmış olması gerekiyor. Onun dışında ona bakan gönüllüsü varsa bu hayvanın sahiplendirileceğini söylüyoruz. Eğer onlar da onay verirse sahiplendiriyoruz.”

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183