Öne Çıkanlar yan fülüt ezgi bulut Eljif Elmastan muhteşem gol! Kale arkasından attı Elit Master Ligi Şampiyonu İstanbul Demirspor

Bu haber kez okundu.

‘Hayır’lı sonuç için söz verdiler

CHP Fatih İlçe Başkanlığı’nın Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlediği Anayasa değişikliği ile ilgili panele partililer yoğun ilgi gösterdi. CHP PM Üyeleri Ferihan Karasu, Tuğba Ütebay, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer’in konuşmacı olarak katıldığı panelde, konuşmacılar Anayasa değişikliğine neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlattı.



CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, referanduma yönelik çalışmaları anlattı. Anayasa değişikliğine kesinlikle ihtiyaç olduğunu ancak, toplumun tümünü kapsayacak ve yaşanan ekonomik ve insan hak ve özgürlükleri ile ilgili sorunları çözecek bir değişiklik olması gerektiğini belirten Özimer, “Bir tek kişiye sınırsız sorumluluk veren Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ diyeceğiz” dedi.



CHP PM Üyesi Ferihan Karasu ve Tuğba Ütebay da söz konusu 18 maddeyi tek tek anlatarak, toplumsal beklentilere hizmet etmeyen bir değişikliğin toplumun hiçbir bireyi tarafından onay görmeyeceğini söylediler.
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise, Anayasada geçen laiklik ve kuvvetler ayrılığı ilkesine değinerek, bu iki temel ilkenin modern, çağdaş ve gelişmiş toplumların vazgeçilmez özelliği olduğunu söyledi.



FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183