Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

‘Hayır’ lokması dağıtıldı

 CHP Fatih İlçe Başkanlığı, Kocamustafapaşa Meydanı’nda düzenlediği etkinlikte vatandaşları ‘Hayırlokması ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Anayasa Değişikliği ile ilgili referandumda neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlattığı broşürleri vatandaşlara dağıttı. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, PM Üyesi Tuğba Ütebay, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, ilçe yöneticileri, CHP Fatih Belediyesi Meclis Üyeleri Kazım Akşahin, Coşkun Yeşilyurt, Hikmet Öz, CHP Fatih Kadın Kolları Başkanı Burcu Zeybek, kadın kolları üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı etkinlikte vatandaşlardan referandumda ‘Hayır’ oyu istendi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın kendi elleriyle dağıttığı ‘Hayır’ lokması vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 

DEMOKRASİ FEDA EDİLMEYECEK
Burada vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,laik Cumhuriyetin, parlamenter sistemin, milletin namusu TBMM’nin yok olmaması için ‘Hayır’ oyu kullanılması gerektiğini vurgulayarak, “80 milyonun demokrasi aşkını, demokrasiyi hiç kimseye feda etmeyeceğimizi 16 Nisan günü bütün dünyaya ispat edeceğiz” dedi. 

CANPOLAT: CUMHURİYET KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKILMALI
Daha sonra söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise eski bir Kocamustafapaşalı olduğunu söyleyerek, “Burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Halktan birisi olarak buraya geldim. Ülkemiz zor koşullardan geçiyor. Daha önce Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yedi düvele karşı savaşarak elde ettiği kazanımlarının mücadelesinin bir tarafı olduğu için bugün buradayız. Mustafa Kemal ve arkadaşları yetkiyi saltanattan alıp halka verdi. Şimdi yeniden tek kişiye yetki verilmesinin oylaması yapılacak. Bu ülkede birlikte yaşamaktan yana olan insanlar olarak yeniden kavgasız, öfkesiz, ötekileştirmeden herkesin yeniden iradesine sahip çıkacak bir süreçteyiz. Biz halkın tarafında yer alıyoruz. Halkımızla birlikte bu değişime ‘Hayır’ diyeceğiz. Tüm farklılıkların bir arada, ayrışmadan birlikte yeniden güçlü bir Türkiye için ‘Hayır’ demek için buradayız. Sizlerden bir tek ricam var. Bu siyasi parti seçimleri değil. Bu halkın kendi kaderini tayin etmesidir. Hepinizden bu görevinize ve Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmanızı istiyorum” dedi. 

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183