Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Havuzlar Doldu Taştı

 

BAĞCILAR- Bağcılar Belediyesi’nin Barbaros, Kazım Karabekir, Kemalpaşa, Yüzyıl, Demirkapı ve 15 Temmuz Mahallelerinde bulunan 6 kapalı yüzme havuzu çocukların ve tatile gidemeyen vatandaşların adresi oldu. Karnelerini alan öğrenciler, arkadaşlarıyla dolu dolu bir yaz geçirmek ve bunaltıcı sıcaklardan korunmak için havuzlara koştu. Yoğun ilgi gören havuzlara okulların kapandığı günden itibaren bugüne kadar 3 bin 305 kişi başvuruda bulundu. Ancak bu sayının yaz sonuna kadar iki katına çıkması bekleniyor.

‘YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR’

Kayıt yaptıranlardan 6-14 yaşları arasındaki çocuklar havuzlardan saat 09.00 – 17.00 arasında yararlanıyor. Yüzme eğitimi alan çocuklar hem serinliyor hem de arkadaşlarıyla su oyunları oynayarak keyifli zamanlar geçiriyor. Saat 17.00 ile 23.00 arasında ise havuzlarda çocukların yerini yetişkinler alıyor.Suya giren vatandaşlar kulaç atarak günün yorgunluğundan ve stresinden kurtuluyor. Yüzme havuzlarında önceliğin hijyen olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Yaz mevsimi nedeniyle havuzlarımız yoğun ilgi görüyor. Havuzlarda hemşehrilerimizin sağlığına ve güvenliğine büyük özen gösteriyoruz” dedi.

‘HAFTANIN ALTI GÜNÜ AÇIK’

Temizlikçisinden eğitmenine kadar 64 personelin görev yaptığı havuzlar, Sağlık Bakanlığı kriterlerine uygun hijyenik koşullarda hizmet veriyor. Havuzların temizlik günü nedeniyle Cuma günü hariç haftanın altı günü açık olan kapalı yüzme havuzlarındaki bütün yüzme hocaların cankurtaran ve ilk yardım sertifikası bulunuyor.

Kent YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183