Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran Büyükçekmece Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Ha Yıkıldı Ha Yıkılacak

 

İç Yapı Değil, Dış Cephe Yenileniyor

Fatih, Şişli, Çekmeköy, ve Küçükçekmece gibi bölgelerde bulunan birçok yapı çökme riski nedeniyle ya boşaltıldı ya da yıkıldı. Buna binaen Kent Yaşam Gazetesi olarak Sultangazi bölgesinde ikamet eden halkla ve esnaflarla görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmeler sonucunda çevrede bulunan ve özellikle Sultangazi’nin en işlek caddesinde yer alan eski yapılar vatandaşları huzursuz ediyor. Kimi esnaf, binalarla ilgili bir girişimin olmadığını hatta mevcut görüntünün ortadan kalkması için binanın yenilenmesi yerine dış cephenin yenilendiğini söylüyor. Başka bir esnaf ise binalardan numune alındığını, lakin nasıl olduğunu anlamadıkları bir şekilde en az 40 yıllık olduğu tahmin edilen bu binaların sağlam çıktığını öne sürüyor.

GELİYORLAR, BAKİYORLAR GİDİYORLAR

“Devlet her seçimde gelip, bakıp gidiyor”,“Yaklaşık 40 senelik diyebilirim bu binalar için ama buna rağmen kimse ne numune aldı, nede ilgilendi”  diyen ve defalarca şikayet edilmesine rağmen göz ardı edilen, bir çok esnafın ve vatandaşların korkulu rüyası haline gelen binalara bir an önce çözüm isteyen  esnaf,  yetkililerin bir an önce duruma müdahale etmesini isteniyor.

TUĞÇE HUY/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183