Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Gürpınarlılar İBB’den çözüm bekliyor


 Gürpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Pinazoğlu ve Gürpınar Mahallesi Siteler Mevkii’nde görev yapan çok sayıda site yöneticisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP ve AK Parti Gruplarını ziyaret ederek, bir yıl önce Beylikdüzü Belediyesi tarafından hazırlanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi onayına gönderilen plan değişikliklerinin onaylanmasını istediler.  2011 yılında riskli alan ilan edilmesinin ardından kentsel dönüşüm alanına alınan Gürpınar Mahallesi Siteler Mevkii’nde belediyenin yaptığı plan değişikliği ile 10 ve 8 katlı binalar 5 kata indiriliyordu. Mahalle halkı bu planlara mağdur olacakları gerekçesiyle itiraz etmiş ve bu itirazları, 2016 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından halkı bulunmuş, bunun üzerine planlar mahalle halkının mağdur olmayacağı şekilde düzenlenmişti.



İlçe belediyesi onayladı, İBB’de bekliyor’

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun girişimleriyle yeni planlarda 10 ve 8 katlı binalar 7 kat + taban oturumlu olacak şekilde değiştirildikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne onaylanması için gönderilmişti. Bir yıldır plan değişikliğinin onaylanmasını bekleyen mahalle halkı artık bu sorunlarının çözülmesini istiyor.


‘Binlerce insanımızın hayatı tehlikede’

Konu ile ilgili görüştüğümüz Gürpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Pinazoğlu, ‘Bugün Büyükşehir Belediyemizi ziyaret ederek sorunumuza çözüm üretmesini istiyoruz. Elimizde getirdiğimiz resimlerden görüleceği üzere binalarımızın çoğu oturulamayacak durumda. Ancak mahalle halkının çoğu alt gelir grubundan insanlarımız. Gidecekleri başka bir yerleri yok. Olası bir depremde binlerce insanımız burada hayatını kaybedebilir. Binaların hiçbiri depreme dayanıklı değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Yenileme ve İmar Komisyonu üyeleri yaşadığımız bu bölgeyi ziyaret ettiler. Kendileri de bu söylediklerimiz doğrultusunda raporlarını yazdılar. Bir yıldır bekliyoruz. Ancak planlarımız hala meclise gelmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyemizi hem uyarmak istiyoruz, hem de bu sorunumuza çözüm üretmesini istiyoruz’ diye konuştu. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183