Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

GÜLKANAT: VİZYON DEĞİŞECEK

 Tarihin babası Heredot ise, belediyeciliğin babası da benim diyen Gülkanat en büyük gayesinin “Küçükçekmece'yi yeniden yapılandırma ve yeni planla çağdaş kent dizaynını kusursuz şekilde tamamlamak” olduğunu söyledi.

En önemli unsurun kentsel dönüşüm olduğunu belirten Ali Rıza Gülkanat, “Yerel yönetim konusunda özellikle imar planlama konusunda dışarıdaki arkadaşlar bana uzman diyor. Yaptığımız uygulamalar ortada. İstanbul’un en sorunlu ilçelerinden bir tanesi Sultanbeyli ilçesidir. Oranın tapu sorunu vardı. Hükümet çözemedi, iki Bakanlık çözemedi. Ben müteahhit olmadığım halde oraya girdim ve on bir yıl gibi bir süre içerisinde problemleri bitirdim. Küçükçekmece’de en büyük hedefim kentsel dönüşüm. Bu dönüşüm ile Küçükçekmece’de çağ atlatacağız” dedi.

BELEDİYELERDE YANLIŞ SİSTEM UYGULANIYOR

Belediye Başkanlarının uyguladığı sistemin yanlış olduğunu ifade eden Gülkanat, “Uygulanan sistem ranta ve paraya yönelik bir sistemdir. Küçükçekmece Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Varsa bir yanlışım bunun hesabını vermeye hazırım. Yeniden başkan seçilirsem çalışmalarımız kesinlikle ranta yönelik olmayacak” diye konuştu.

10 MİLYAR DOLARLIK KREDİ HAZIR

Ali Rıza Gülkanat, “Küçükçekmece’de ilk hedefim kentsel dönüşüm. Bu dönüşümde 10 Milyar Dolarlık bir yatırım gerektiriyor. Ben 10 milyar doları buldum. Aday olduğum andan itibaren 10 Milyar dolarlık faizsiz krediyi Çin’den alacağım. Küçükçekmece’yi Ataköy’ün üzerine taşıyacağım. Plan ve projeler hazır. Avrupa’da kredi oranları yüzde 4’den fazla, Çin’deki firmadan sıfır faiz ile kredi alacağız. Bu firmalar kentsel dönüşümü yapacak. 4’kat mevcut ise 4 kat verilecek. Hiç kimse mağdur olmayacak” şeklinde konuştu.

KİREÇ DÖKMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK!

Plansız yapıların facia olduğunu söyleyen Gülkanat “Köprünün başına bakın, burası jeolojik sakıncalı alan. Allah ile pazarlık mı yaptılar? Ne oldu 70 metrelik kayma alanı? Olası bir depremde, özelikle de kış ayında olacak bir depremde oradan sağ çıkmayı bırakın, ceset çıkarmak bile mümkün olmaz. Esenyurt’ta da durum aynı. Oradaki bloklara bakıyorum, Allah göstermesin, böyle bir durumla karşılaşılırsa, kireç döküp üstünü kapatmaktan başka kimsenin yapabileceği bir şey yoktur. Kentleşme bu değil.”

YEŞİL ALAN ARTACAK

Gülkanat konuşmasının devamında, “Benim düşündüğüm Kentsel Dönüşümü uyguladığımız zaman nüfus 1 buçuk milyona çıkabilir ama şuanda kişi başına düşen yeşil alanla, dönüşümden sonra düşecek yeşil alan farkını sağlamak lazım. Şuanda 7-8 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alanı 35-40 metrekareye çıkaracağız. Kentsel dönüşüm kapsamında yolları, sokakları kaldıracağız. Projemize dahil edeceğiz’”dedi.

VİZYON DEĞİŞECEK

Gülkanat “Florya’da bir daire 1 milyon dolar Yeşilova’da 250- 300 Bin lira eğer bunun şerefe yapısına bakarsanız Yeşilova’nın konumu Forya’ya bin çeker. Orası neden böyle? Burası neden böyle? Aradaki tek fark orada plan var burada plansızlık var. Yapılan planı bir türlü kabullenemediler. Bu durumu yapacağımız kentsel dönüşüm projesiyle düzelteceğiz. 300 bin liralık daireyi alacağız 1 milyonluk daire olarak geri iade edeceğiz. Küçükçekmece’nin vizyonu değişecek” şeklinde konuştu.

YENİDEN KÜÇÜKÇEKMECE

Son sözlerini şöyle tamamlayan Ali Rıza Gülkanat “Ben aday olursam seçimi 27 tane belediye meclis üyesini alarak kazanacağız. Yeniden demokrasi, yeniden özgürlük ve yeniden çağdaş yaşam için ‘Yeniden Küçükçekmece’ ideali ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni Küçükçekmece’de iktidar yapacağız. Halkımızın desteği ile hep birlikte çalışıp başaracağız” dedi.

ALİ RIZA GÜLKANAT KİMDİR?

Sivas  Ulaş İlçesi Çavdar Köyü doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Sivas'ta tamamladı. Bursa Eğitim Fakültesi Matematik bölümünde başladığı lisans hayatına İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği bölümüyle devam etti. Tahsil hayatına siyaset atılımları nedeniyle ara verdi.

1975 yılında başlayan demir ticareti yaptı.

SHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Sekreterliği görevlerinde bulundu. Planlama çalışmalarının zirvesini Sultanbeyli ilçesinin planlama ve tapulama işleriyle yaptı.

1989 yılında Belediye Meclis Üyesi oldu.

Belediye Başkanın görevden alınması ile Belediye Başkan Vekilliği'ne atandı ve 2.5 sene görevde bulundu.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183