Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

“Gözlerimiz, Kalplerimiz, Ellerimiz Önemli!”

İsmet Birgül İlkokulu’nda Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği söyleşiye katılan Klinik Psikolog  Zozan Başçı ebeveynleri çocuklara sınır koyma konusunda bilgilendirdi. Ailelerin çocuğun daha sağlıklı bir birey olması için disiplin sağlamaya ve sınır koymaya çalıştığını kaydeden Başçı, “ Bunu yaparken sağlıklı bir şekilde yapmalıyız. Olumlu davranış geliştirmek için sınır koyuyoruz. Olumlu bir mesajı olumsuz söylersek bu olumsuz olur. Bu nedenle üslubumuza ve davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. Önce çocuğa kendi davranışlarımızla örnek olmalıyız” diye konuştu.

“TATLI VE SERT DAVRANIN”

Günümüzde anne ve babaların çocuğun her dediğini yaptığını ya da çok sert kurallar koyduklarını da ifade eden Başçı, “ Çocuklara sınır koymak istiyorsak orta karar olmalıyız. Tatlı ve sert davranmalıyız. Ne çocuğun her zaman her istediğini yapmalıyız. Ne de çok sert kurallar koymalıyız. Çocukla kurduğumuz iletişim çok önemli. Empati kurmalıyız ve çocuğun duygularını anlamaya çalışmalıyız. Onunla kurduğumuz iletişim aynı hizada olmalı gözlerimiz, kalplerimiz ve ellerimiz temas etmeli” diyerek ebeveynleri uyardı.

“SAAT SINIRI KOYUN”

Kural koyarken bunun nedeninin çocuğa açıklamak gerektiğini de belirten Zozan Başçı, “Unutmayın koyduğunuz kurallar çocuğunuzun kişiliğine, ihtiyaçlarına uygun olmalı. Bu nedenle çocuğunuzu iyi tanımalısınız. Teknolojik aletlerin kullanımı mesela. Bu konuda da bir saat sınırı koyun ve çocuğunuza seçenek sunun. Günde 1 saat kullanabilirsin ya sabah yarım, akşam yarım saat ya da akşamları bir saat diyin. Kararı çocuğunuza bırakın. Kendi karar verirse çocuk bu kurala uyması daha kolay olacaktır” dedi. Başçı, söyleşi sonunda ise katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kent Yaşam

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183