Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran gündem haber

Bu haber kez okundu.

Göz sağlığı şakaya gelmez
Patlak: Aman dikkat

Yarım asırdan beri sektörde varlığını sürdüren, İkitelli’nin hatırı sayılır gözlükçüleri arasına girmiş Cengiz Optik, tecrübeli kadrosuyla vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. İlkelerinin önce insan ve dürüstlük olduğunu belirten Cengiz Optik sahibi Can Akyol, “Bizim için önce göz sağlığı gelir. İnsanlar bu durumu fazla önemsemiyorlar ancak bu çok önemli bir konu. Bu bir halk sağlığı problemidir” ifadelerini kullandı.
Sektörün geleceğini değerlendirir misiniz? Önümüzdeki süreçte sektör çalışanlarını neler bekliyor?
“Sektörümüz her türlü yeniliğe gebe bir durumda. Her gün gelişen teknoloji sayesinde, bir gözlüğü çok kısa sürede, istenilen şekillerde üretebiliyoruz. Bu teknolojiye ayak uydurabildiğimiz sürece çağın gerisinde kalmayacağımıza inanıyorum.”

BU BİR HALK SAĞLIĞI PROBLEMİDİR

Sektörün sorunları neler?
“Sektörümüzün en büyük problemi sahte güneş gözlükleri ve internet üzerinden satılan kontak lensler. Vatandaşlarımızdan da en çok bu noktada şikâyet alıyoruz. Gözlerinizi bozduktan sonra paranın hiçbir önemi kalmıyor. Bundan dolayı yolun başındayken göz sağlığına önem verilmeli.”
Cengiz Optik olarak hedefleriniz neler?

“Daima ileriye gitmek”

Halkın göz sağlığıyla oynayanlara karşı, gerekli önlemler alınıyor mu? Ne gibi denetimlerden geçiyorsunuz?
“Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile sürekli iletişim halindeyiz. Derneklerimiz de bu noktada çok duyarlı davranıyorlar. Vatandaşlarımıza da internet üzerinden lens ve gözlük almamalarını tavsiye ediyorum. Hem sağlığa zararlı hem de bu tarz satışlar sektörü yılda 21-22 milyonluk zarara uğratıyor.”

HEDEFİMİZ DAİMA İLERİYE GİTMEK

Gözlüğün sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır?
“İlk bakışta anlaşılması oldukça zor çünkü artık gerçeğine çok yakın taklitler üretiliyor. Çin her şeyin taklidini çok daha ucuza üreterek piyasayı altüst ediyor. İnsanlar gözlüğün sahte olduğunu ancak gözleri bozulduğu zaman anlıyor.”

YEDEK GÖZLERİNİZ VARSA AMELİYAT OLABİLİRSİNİZ

Son zamanlarda talebi artan lazer ameliyat ne derece sağlıklı?
“Lazer ameliyatı soranlara hep şunu derim. Eğer yedek gözleri varsa ameliyat olsunlar. Aksi halde, ameliyat bu sektörde en son çaredir. En sağlıklı yol ise, gözlük ve lensin birlikte kullanımıdır.
Tüketicilere son olarak neler söylemek istersiniz?
“Güvendikleri yerlerden alışveriş etsinler. İnternet üzerinden kontak lens veya gözlük almasınlar.”
Sibel Gülersöyler-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183