Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Gençlik 10 Kasım'da And İçti: Tam Bağımsız Türkiye Sözümüzdür!

 Büyük Devrimci Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 80. Ölüm Yıl Dönümünde, TGB İstanbul İl Örgütü Dolmabahçe Sarayı önünde Andımızı okuyarak yasta değil mücadelede olduğunu gösterdi. Eylemde Cumhuriyet Kadınları da yer aldı. "10 Kasım’da Yasta Değil Ayaktayız, Atamızın Yolundayız", "Andımız Nöbeti" yazılı pankartlar taşıyan TGB'liler anma töreni boyunca " Ne mutlu Türk'üm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", Atatürk gençliği görev başında", " Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" sloganları attılar. 9'u 5 geçe okunan İstiklal Marşı'nın ardından TGB İstanbul İl Başkanı Barış Demiralay basın açıklaması yaptı.

"80 Yıl önce, 10 Kasım 1938’de, bu toprakların yetiştirdiği en büyük lider, ülkemizin kurucusu, büyük devrimci önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladık. O’nun naçiz vücudu aramızdan ayrılsa da, bugün de görüldüğü üzere, fikirleri ve eserleri en canlı haliyle yaşıyor. Çizdiği rota, ortaya koyduğu program, bugün ülkemizin ve milletimizin emperyalizme karşı ayağa kalkma sürecinde yolumuza ışık tutuyor." sözleriyle konuşmasına başlayan Demiralay,

"Türkiye’miz çetin günlerden geçiyor. Bölücü teröre karşı içerde ve dışarıda yoğun ve etkili mücadele sürmektedir. Bir yanda Cumhuriyetimizi parçalamak isteyen Fethullahçı terör örgütüne karşı mücadele, bir yanda bütün milletimiz var gücüyle ekonomik krizin ve üretimsizliğin yarattığı darboğaza karşı mücadelesi devam etmektedir.

Bütün bu süreçler, Türkiye’yi büyük çözümlere ve köklü değişikliklere götürmektedir. İşte bu büyük çözümün bugünkü pusulası için de Mustafa Kemal Atatürk, 80 yıl sonra da bu büyük mücadelenin olmazsa olmazı olmuştur. Türkiye emperyalizmle arasına mesafe koydukça Atatürk’e yaklaşmıştır. Ülkemizi yönetenler, savaşın içine girdikçe Mustafa Kemal Atatürk’ü keşfetmeye başlamıştır." diyerek konuşmasını devam ettirdi.

Atatürk'ün Mücadele Bayrağı Daha da Yukarı

Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimizi birleştiren, mücadeleye sevk eden ve paylaşılan en büyük değerimiz olduğunu belirten Barış Demiralay,

"Atatürk’ün programı, ülkemizin sigortasıdır. Cumhuriyetçilik, halkçılık, devletçilik, milliyetçilik, laiklik ve devrimcilik bugün bütün sorunları tepeden tırnağa çözecek olan tek denklemdir.

Şimdi bizler, bu büyük mirasın emanetçisi ve devamcısı gençler olarak, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümünde yas tutup karalar bağlamayı değil, O’nun mücadele bayrağını daha da yukarı taşımayı kendimize görev biçiyoruz." dedi.

Yasta Değil, Atamızın Yolunda

"10 Kasım yas değil, mücadele günüdür diyoruz. Cephede, sınır boylarında savaşan Mehmetçiğimizin, polisimizin, köy korucumuzun mücadelesidir. Evine ekmek götürmeye çalışan elleri nasırlı emekçimizin mücadelesidir. Güzel bir gelecek ve aydınlık bir Türkiye için mücadele eden Türk Gençliğinin mücadelesidir.

İşte bu mücadeleyi bir kez daha perçinlemek ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuz değerini yeniden anmak için bugün buradayız. Mustafa Kemalin ruhunu bütün yurtta olduğu gibi ilimizde, okulumuzda yaşatacağımıza söz veriyoruz. Ülkeyi emanet alan gençliğin, tam bağımsız Türkiye sözünü herkese hatırlatacağız.

10 Kasım’da yasta değil, Atamızın yolunda olacağız." sözleriyle basın açıklaması son buldu. Açıklamanın ardından TGB İstanbul Örgütü Andımızı okuyarak 29 Ekim'deki mücadele ruhunu 10 Kasım'la birleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183