Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Gazi Arslan, “İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi, inancın ve itikatın eseridir”

 İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi Yönetim Kurulu seçimine mevcut başkan Gazi Arslan ve Etem Uğurlu aday oldu. Güncellenmiş listelerin gelmesiyle birlikte, adayların belirledikleri yönetim ve denetim kurulu üyeleri açıklandı. Başkanlığa adaylığını koyan Etem Uğurlu’nun listesinde olmak istemediğini ifade eden üyelerle birlikte eksilen listenin tamamlanması için verilen arada, 4 yıldan beri Cemevi ve Kültür Merkezi’nin çalışmalarında hizmet etmekten onur duyduğunu ifade eden Etem Uğurlu, “Önceliğim başkanlık değil, barıştır. 32 yaşındayım ve 8 yaşımdan beri topluluğuma hizmet ediyorum, etmeye de devam edeceğim” dedi.

ETEM UĞURLU ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ!
Seçimin başlamasıyla üyelere seslenen adaylardan Etem Uğurlu, kendisi hakkında kara propaganda yapıldığını iddia ederek adaylıktan çekildiğini açıkladı, Gazi Arslan’a hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 
ÖNEMLİ OLAN KİŞİLER DEĞİL, KURUMLARDIR!
Kişilerin değil, kurumların önemli olduğunu ifade ederek, düşüncelerini açıklayan Gazi Arslan, inançları doğrultusunda hizmetlerini çoğaltarak devam edeceklerini söyledi. 1995 yılından bu güne sürdürdükleri mücadelede, ülkemizin en büyük Cem ve Kültür Evi yapma çalışmalarında kendilerine yardımcı olan, taşında tuğlasında emeği olan herkese teşekkür etti.
Arslan, “Bizlere yakışan bir biçimde binamızı 1 yıl sonra hizmete açacağız ve bir sonraki kongremizi kültür salonumuzda yapacağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Arslan, inşaat çalışmaları başlayan ve gelecek yıl hizmete açılması planlanan İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi’nin, temel atılana kadar olan sürecini yöneticiler olarak gögüslediklerini, 10 milyona mal olacak inşaat için belediyeden 7 milyon ödenek aldıklarını, gelir elde etmek ve kalan 3 milyonu tamamlamak içinde çalışmalara başladıklarını dile getirdi.  
Cemevi ve Kültür Merkezi içerisinde, sadece adak, kurban, cem ve cenaze alanı değil, toplumun kültürel, inançsal ve sosyal olarak gereklilik arz eden ihtiyaçlarına cevap veren alanlar olacağını ifade eden Gazi Arslan, inanç değerleriyle orantılı, gerek ilmi, gerekse irfani boyutta kamil nesiller yetişmesine aracılık edecek projelerinde hayata geçirildiğini
söyledi.
TEK BAŞINA CEMEVİ VE KÜLTÜR MERKEZİ DEĞİL, YAŞAM MERKEZİ OLACAK!
Ulus toplum bilinciyle, Cumhuriyet ilke ve değerlerine sahip çıkan, parçalara ayrılmama felsefesiyle toplumuna, yurduna ve kendi öz değerlerine sahip bir anlayışla yola çıktıklarını belirten Arslan, “Bu değerlerimizi ileriye taşıyabilecek, geleceğe dönük ve hep ileriye bakan bir kurum ve kuruluş olma çabasıyla tüm canlarımızla çalışmalarımızı sürdürüp, burayı ‘Yaşam Merkezi’ haline getireceğiz” dedi.
“Yapacaklarımızı bilenler, burayı ele geçirmek için oyunlar oynuyorlar” diyen Arslan, “Geçmişte burayı peşkeş çekerek, dernek tüzüğü ile bizi kapıdan kovanların, şimdilerde iştahları kabardı. Dün olduğu gibi bu günde yoluma itikatımla devam edeceğim. Önemli olan inançtır. Burayı sizlere mal edebilmek için Ankaralar’da Adliye, Bakanlık ve Meclis kapılarında yattık. Burası inanan vatandaşların yeridir. Burası inancın ve itikatın eseridir” dedi.

KARAR, YETKİ VE TEVECCÜH İNANAN CANLARINDIR!
“Biz yönetim olarak kendimize saray yaptırmıyoruz” diyerek konuşmasına son veren Başkan Gazi Arslan, “Ne bu merkez, ne de Alevilik kimsenin tekelinde değildir. İnanç esaslarımızın dışına, büyüklerimizin sözüne karşı çıkmadan yaptıklarınız, yapacaklarımızın teminatıdır. Karar, yetki ve teveccüh inanan canlarındır” dedi.
İSTANBUL CEMEVİ VE KÜLTÜR MERKEZİ YAPTIRMA HİZMET VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU ASİL
1-Gazi Arslan
2-A.Vahap Kotanoğlu
3-Adıgüzel Yılmazer
4-Tuncay Salan
5-Yazgülü Kayıkçı
6-Şenol Turgut
7-Halil İvgen
8-Halis Aslan
9-Hıdır Taner
10-Metin Eldut
11-Erdal Kaya
12-Umut Veli Develi
13-Cemal Korkmaz
14-Mesut Beler
15-Kemal Pekince
YÖNETİM KURULU YEDEK
16-Koray Göbel
17-İbrahim Aslan
18-Saffet Polat
19-Özcan Bahçetepe
20-Rıza Hır
DENETİM KURULU ASİL
1-Mesut Durmuş
2-Ergin Yıldırım
3-Garip Atlı
DENETİM KURULU YEDEK
1-Sezen Özen
2-Hıdır Fırat
3-Mustafa Sak
Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arapgir 7 yıl önce

Etem Uğurlu bir dede karşısına çıkan bir başkan. Cem evi yönetmek amaç. Desenize koltuktan kalkmak istemeyen Gazi Arslan dedeye savaş açtı :)))

banner183