Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Büyükçekmece Büyükçekmece Belediyesi Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız

Bu haber kez okundu.

Gazetemistanbul’a saldırı

 Kendilerini AK Gençlik olarak tanıtan 25 kişilik bir grup, Beylikdüzü BeyliciumAVM'de bulunan Gazetemistanbul'a bir baskın düzenledi. Gazeteye ait tüm teknik malzemelere zarar veren saldırganlar 8 dakikalık bir zaman diliminde gerçekleştirdikleri baskının gerekçesi olarak da Gazetemistanbul'un yayın politikasını gösterdi. 

Gazetenin darbe yanlısı gösterilmesine tepki gösteren gazete ortaklarından Ali Tarakçı, "Bunlar ne yaptığını bilmiyor. Belli ki gazetemizi hiçbir zaman okumamışlar. Yarınki manşetimizde 'Darbeye karşı onurlu duruş' başlığı yer alıyor’ şeklinde konuştu. Saldırıyı yapanların AK Partili olduklarına ihtimal vermediğinin altını çizdi.

GEREKÇE GAZETENİN YAYIN POLİTİKASI

Olay Yeri İnceleme Ekibi ve emniyet güçlerinin mercek altına aldığı saldırıyla ilgili açıklamada bulunan diğer gazete ortağı Mehmet Mert ise yapılanlara anlam vermekte zorlandıklarını belirterek, ülkede darbe girişimin yapıldığı bir ortamda gazetelerine yapılan çirkin saldırının kabul edilemez olduğuna değindi. 

Aynı zamanda İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanlığı (İYGAD) görevini yürüten Mehmet Mert, son günlerde yaşanan toplumsal olaylarla ilgili bir yorumunun sosyal paylaşım sitesinde yer almasının ardından hedef gösterildiklerini iddia etti. "Saldırıyı yapan grupAVM'nin güvenlik görevlisine, “Bizler AK gençliğiz, Gazetemistanbul darbe yanlısı, o yüzden de baskın yaptık diye konuşmuş" şeklinde detay paylaştı.

TARAKÇI: BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Konu hakkında Gazetemistanbul merkez ofisinde basın açıklaması düzenleyen gazetenin ortaklarından Mehmet Mert, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Demokrasi Bayramı yürüyüşleri gerçekleşiyor. Bu ülkede gerçek bir demokrasiye kavuşmak için ilk önce özgür, tarafsız ve güvenilir bir basın gerekiyor. Ben bütün kurum ve kuruluşları duyarlılığa, gerçek haberciliğe ve vicdana davet ediyorum. Gazetemizin yazdıkları ortadadır. Halkı bilgilendirmek amaçlı bir yayın politikamız var” ifadelerini kullandı.
Gazetenin diğer ortaklarından biri olan Ali Tarakçı, “Gazetemiz yaptığı haberlerle çıtayı sürekli yükselten bir gazete. Kadrosuyla, kurumsallaşmasıyla, ahlaki bir duruş sergiliyor. 25 kişilik bir çetenin gazetemizi basması bizi habercilik anlayışımızdanve duruşumuzdan geri adım attıramaz. Tek sevincimiz, gazetede kimsenin olmamasıdır. Bunu kim ya da kimler yaptırdıysa bunun hesabının hukuki yollardan soracağız.

TÜRKİYE TARİHİ BİR DÖNEMEÇTEN GEÇİYOR

Türkiye tarihi bir dönemeçten geçiyor. Bu çeteciler bilsinler ki bu işin takipçisi olacağız. Gazeteciliğe inanan, bu ülkede çetecilerin kamuoyunu susturmasına karşı çıkması gereken, ben özgür düşünceden ve demokrasiden yanayım diyen herkesin bu saldırıyı kınaması gerektiğini düşünüyorum. Bu çeteciler bu kez sert kayaya çarptılar. Ancak sorumlular cezalandırılmazsa diğer gazete ve gazetecileri basabiliriz, dövebilirizin önü açılacak. Bunu müsaade etmeyelim. Bu resmen bir tecavüzdür” şeklinde konuştu. 

Sibel Gülersöyler-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183