Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu gelecek gündem haber haberler

Bu haber kez okundu.

GAZETECİLER PİKNİK YAPACAK

  İYGAD Başkanı Mehmet Mert İYGAD üyesi olsun olmasın tüm meslektaşlarını ve basın dostlarını piknikte görmeyi arzuladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bildiğiniz üzere 24 Temmuz günü her yıl  Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanır. 24 Temmuz 1908 tarihinde, II. Meşrutiyetin yürürlüğe girmesiyle birlikte, çıkan gazeteler sansür memurlarına verilmeden basılmış ve bugün sansürün kaldırılması olarak tarihe geçmiştir. Bu nedenle 24 Temmuz Cumhuriyet Dönemi’nde Türk basınından sansürün kaldırılması ve basın bayramı olarak ilan edildi. Daha sonra kutlamalar ‘geleneksel gazeteciler günü’ adı altında yapılmaya başlandı.


24 Temmuz’u Gazeteciler ve Basın Bayramı gününü ilan eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, bu özel gün adına düzenlediği ödül törenini bu sene vermeme kararı aldı. Basın ve medya dünyasının içinde bulunduğu durumu göz önünde bulunduran TGC'nin bu kararı tartışıladursun, bizler İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Yönetim Kurulu olarak bu özel gün anısına piknik düzenleme kararı aldık.

Her renkten, her görüşten basın mensubu arkadaşlarımız ile piknikte buluşarak basının bu günkü halini, artılarını, eksilerini konuşacağımız pikniğimizde tüm meslektaşlarımızı ve ailelerini ağırlamaktan onur duyacağız.”



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183