Öne Çıkanlar yan fülüt ezgi bulut halay KAMU MALLARINA GÜVENMEYİN!

Bu haber kez okundu.

Fatih’te sokağın tam ortasına yapılan utanç kapısı
Sulukule olarak bilinen Neslişah Sultan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm sonucu yapılan Sulukule Evleri’nin yönetimi tarafından Sarmaşık Sokağ’a adeta Nazi Almanyası’nı hatırlatacak şekilde yapılan kilitli demir kapılar yüzünden sokağa giriş ve çıkışların engellenmesi bölge halkını canından bezdirdi. Sabah çocuklarını okula göndermek isteyen, işe gitmek isteyen ancak demir kapılar yüzünden sokağı kullanamayan vatandaşlar yetkililerin bu konuda derhal harekete geçmesini istedi. Konu ile ilgili defalarca Fatih Belediyesi’ne gittiklerini bu konuda önceki belediye Başkanı Mustafa Demir’den sorunu çözeceğine dair söz aldıklarını ancak bu güne kadar sorunun çözülmediğini belirten vatandaşlar, ‘Vatandaşın yolunu hiç kimse işgal edemez. Bize resmi gerekçeli herhangi bir yanıt veremeyen tüm yetkililerin derhal bu sorunumuzu çözmesini istiyoruz. Sulukule Evleri yönetimi tarafından yolumuzun keyfi bir şekilde kapanması çocuklarımızı başta olmak üzere hepimizi mağdur ediyor. Çocuklarımız sabahın ayazında kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor’ diye konuştular.

‘Tamamen keyfi bir uygulamayla karşı karşıyayız’

CHP Fatih İlçe Başkanlığı’ndan sorunlarının çözümü için destek isteyen bölge sakinlerini, CHP Fatih Belediye Başkan Aday Adayı Soner Özimer, CHP Fatih Grupbaşkanvekili Kazım Akşahin, CHP Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Akşahin ve partililer ziyaret etti. Sulukule Evleri’nin site olmadığını ancak Sulukule Evleri’nin yönetimce ‘Biz siteyiz. Bu yüzden bu yolu kapatacağız’ şeklinde kendilerine yanıt verdiğini belirten Sulukule Roman Derneği Başkanı Şükrü Pündük, ‘Burayı TOKİ yönetimi kapattı. Burası site değil. Mevcut yönetimin bu tutumuna Fatih Belediyesi yetkilileri sessiz kalıyor. Belediye gittiğimizde bize emniyet ve TOKİ yönetiminin aldığı bir karar dediler. Ancak Emniyet bu konudan haberi olmadığını söyledi bize. Tamamen keyfi bir uygulamayla karşı karşıyayız’ dedi.

Soner Özimer; 21. yüzyılda utanç verici bir tablo

Yolu kesen tel örgüler ve demir kapıların önünde basına açıklamada bulunan CHP Fatih Belediye Başkan Aday Adayı Soner Özimer, ’21. Yüzyılda utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız. İsrail’in Filistin’e yaptığı zulme karşı olanlar yaşanan bu utanç karşısında sessiz kalıyor maalesef. İstanbul’un gözbebeği Fatih’te insanlarımız kendi sokaklarını rahat kullanamıyor. Bu sokağa belediyenin getirdiği hizmet tüm vatandaşlarımız ödediği vergilerle yapılıyor. Bu taraftaki vatandaş ile o taraftaki vatandaşa ayrımcı bir tutum sergilenemez. Burası vatandaşın sokağı, burası özel mülkiyet alanı değil’dedi.

  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183