Öne Çıkanlar Galatasaray FENERBAHÇE ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Süreçleri Çalışmaları

Bu haber kez okundu.

Fatih’te eğitim göçü

 Fatih Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Kazım Akşahin, Fatih’te bulunan okulların neden taşındığını, belediyenin buna neden müdahale etmediğini sordu.


‘Marka okullar ilçemizden neden taşınıyor’

İstanbul’un merkezi ilçesi Fatih’in bu dönemki eğitim ve öğretim yılına göç ile başladığını belirten Akşahin, ‘Çünkü Topkapı Mahallemiz’de bulunan Semiha Ayverdi Anadolu Lisesi ile Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Zeytinburnu İlçesi’ne, Vatan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Eyüp Alibeyköy’e taşınmıştır. Bu taşınmayla birlikte Topkapı okullar bölgesinde bulunan esnaflarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz perişan olacaklardır. Ayrıca Çapa Tıp Fakültesi’nin taşınacağına Fatih halkı alışamamışken arkasından Fatih ilçemizin marka okullarının bu kervane eklenmesi ilçemizde kamu binaları ve okulların gitmesi Fatih’te hızlı bir şekilde göçü arttıracaktır. Yıllar önce bir ilçede, bir ile kamu binaları taşınılması haberi alındıktan sonra o ilçenin yerel yöneticileri bu haberi alır almaz Ankara’ya günlerce haftalarca gidip gelirlerdi. Fakat bizim Fatih Belediyemize bakıldığında son dönemlerde böyle bir çalışmanın olmadığını gördük’ diye konuştu.  

‘Fatih halkını zor günler bekliyor’

Meclis üyelerinin ve yerel yönetimin ilçedeki okulların ve kamu binalarının ilçeden taşınmasına karşı çıkması gerektiğini belirten Akşahin, ‘Değerli meclis üyelerimiz, bizler Fatih’teki kamu binalarımızın ve okullarımızın taşınmasına karşı çıkmalıyız. Fatih halkının lehine olmayan her türlü konularla ilgili çalışmalar yapmamız gerekiyor. Eğer bu çalışmaları yapamazsak, tarihiyle, turizmiyle, üniversiteleri, fakülteleri, kamu binalarıyla ünlü ilçemizi zor günler bekliyor. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim yılının tüm velilerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyor, Başöğretmenimiz Mustafa kemal atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyor hepinize saygılar sunuyorum’ dedi.


Atıcı; Transfer yoluyla yer bulmaya çalışıyoruz

Akşahin’den sonra söz alan AK Parti Grupbaşkanvekili Yahya Atıcı ise, yeni öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilere başarı getirmesi temennisinde bulunarak, ‘Maalesef ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ilçemizde de okul sorunumuz var. Okul binalarımızın yerleri ya vakıflara ait ya da devletin diğer kamu kurumlarına. Okul yerlerinin çoğu kiralık. Kira süreleri dolunca taşınmak zorunda kalıyorlar. Belediye olarak bu sorunumuzu bizler de düşünüyor ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız yapılıyor. Bizim de dileğimiz ilçemizin okul ihtiyacının biran evvel karşılanması yönündedir. Transfer yoluyla çözüm üretilmeye çalışılıyor’ diye konuştu.

Bunun üzerine birkez daha söz alan CHP Grupbaşkanvekili Kazım Akşahin, Seyitömer Mahallesi’nde bisiklet rampası olarak belirlenen bir arazinin, önceki dönem CHP Grubu’nun önerisiyle okul alanı yapıldığını ancak bu zamana kadar neden atıl durduğunu sordu. Soruyu yanıtlayan Atıcı ise, ‘Orası ile ilgili bir projemiz var. Projemiz üç yıldır onay bekliyor’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183