Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Farklı inanç mensupları ve azınlıklar da  ‘Hayır’ diyecek
 Cumhuriyet Halk Partisi Fatih İlçe Başkanlığı Farklı İnanç ve Azınlıklar Komisyonu, ilçedeki değişik inanç ve azınlıklara mensup vatandaşlara yönelik kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muhterem Aktaş, CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer , Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP Fatih Belediye Meclis Üyesi Kazım Akşahin, CHP Fatih Kadın Kolları Başkanı Burcu Zeybek, ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



DOĞAN: KESİNLİKLE HAYIR DEMELİYİZ
Türkiye’nin bir yol ayırımında olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, “Bizleri bir araya getiren belirli kaygılar var. Maalesef dayatılan bir Anayasa değişikliği söz konusu. Bizleri yıllardır bir arada tutan bağları ortadan kaldıran bir öneri bu. Bu değişikliğine kesinlikle ‘Hayır’ demeliyiz. Bu Anayasa’da Türkiye’nin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik maalesef hiçbir şey yok. Bu Anayasa’da kadınlar yok, gençler yok, işsizlik yok, azınlıklar yok, terör yok. Tek bir insana sınırsız hak tanımanın dışında hiçbir şey yok. Bu yüzden Türkiye’nin ihtiyacı şu anda barış, demokrasinin önünü açacak, insan hak ve özgürlüklerine daha fazla olmasıdır. Her zamankinden daha fazla beraber olmaya ihtiyacımız var. Bu yüzden bu kaygılarımızı her yerde dile getireceğiz. Dayanışmaya ihtiyacımız var. Sizlerle dayanışma içinde olacağımıza yürekten inanıyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.



AKTAŞ: YÖNETİCİ DAİRELERİMİZE TALİP
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın selamlarını ileterek sözlerine başlayan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muhterem Aktaş, “Apartmanda bir yönetici hem yönetici olmak istiyor hem de daire sahibi olmak istiyor bunu kabul etmek imkansız” dedi.

HAZİNEDAR: ACILAR TEKRAR YAŞANMAMALI
Toplantıda söz alan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ise sosyal demokrat anlayışın nişanesi Beşiktaş’tan böyle bir toplantıya katılmanın çok anlam ifade ettiğini belirterek, ‘Farklı inançlara saygıyı ve sevgiyi büyütmeye yönelik bir toplantı olması amacıyla çok anlamlı buluyorum. Özgürlüklerin, inançların çok güzel bir şekilde yaşandığı bir yer Beşiktaş. Müslüman ülkelerde demokrasiye dair çok şey yaşanıyor. Bu sorunlar büyüyor, çatışmalar yaşanıyor. Bu savaşlar sonucunda toplumsal düzen bozulduğunda insanlar önce Avrupa’ya sonra Türkiye’ye gelmek istiyor. Mehmet Akif’in kastettiği ‘medeniyetin kötüye kullanılması en somut örneği bu topraklarda yaşandı. Bu topraklarda farklı azınlık ve etnik gruplara çok zararlar verildi. Emperyalistlerin ektiği tohumlar sonucu bu topraklarda Ermeniler, Rumlar, Balkanlardan gelen Türkler çok büyük acılar yaşadı. Aziz Atatürk’ün inşa ettiği Cumhuriyet sürecinde askeri vesayet sonucu büyük acılar yaşandı. Ben Fatsalıyım. 12 Eylül’de büyük acılar yaşadık. Ülkemizde insanları birbirine düşman edecek bir dilden uzak durmalıyız. Bu topraklarda Türkler de, Kürtler de aynı acıları yaşadılar. Devletimiz bir konuda eşit davranmış kendisi gibi düşünmeyen herkese karşı kötü yüzünü göstermiş. Devlet değil devletin gücünü elinde bulunduran kişiler yapmış. İnanıyorum ki ülkemiz önceki acıların bir daha yaşanmayacağı bir toplum bilincine sahip” diye konuştu.



‘ADALET İNANÇTAN ÖNCE GELİR’
Türkiye topraklarının aşırı milliyetçi tavrın egemen olamayacağı bir tarihe sahip olduğunu belirten Hazinedar, “Şimdi biz yeni bir Türkiye, vesayetten arınmış, sosyal demokrat idealiyle donanmış bir Türkiye hayali mücadelesi verirken şimdi bambaşka bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bir yöneticinin kendi hayallerini hayata geçiren bir kadrosu da olmalıdır. Aşırı milliyetçi tavrın egemen olamayacağı bir tarihe sahiptir bu topraklar. Bu amaç için çalışanlar kısa vadede başarılı olabilirler ama uzun vadede kötü anılacaklardır. Hz. Muhammed ‘Bir gün adaletli davranan kırk yıl ibadet etmiş sayılır’ diyor. İbadetten, inançtan önce adalet geliyor. Adalet, sevgi ve saygının olduğu yerde var olur. Başkalarının inançlarını kendi inançlarının önünde tutacaksınız. Biz bunu temsil eden bir Genel Başkanla sizin karşınızdayız. Bu saygı ve sevginin bir temsilcisi olarak ibadetimi de yapıyorum, kiliseye de gidiyorum, sinagoga da gidip oradaki yurttaşlarımla bir araya geliyorum. İlk defa Beşiktaş’ta iki yıldır Hanuka Bayramı’nı sokakta kutluyoruz. Kutlu Doğum Haftası’ndaki etkinliklere de katılıyorum. Çünkü bizim barışa, kardeşliğe ihtiyacımız var. Bu yaşadığımız süreçle ilgili size çok şey söylememiz gerektiğine inanmıyorum, sizler ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Varlığınız, varlığımızın teminatıdır. Bu toplantıyı düzenleyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.
FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183