Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu gelecek sıcak gelişme gündem haber

Bu haber kez okundu.

Facia yaşandı ama işlem yapılmadı

 

BAKIRKÖY- Bilindiği gibi geçen yıl Ocak ayında, Bakırköy Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze namazı kılanların üzerine, kar biriken açılır kapanır tente çatı çökmüştü. 5 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığı olayda, halen 2 kişinin yaşam mücadelesi veriyor olması, yaşanan facianın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yaşananların ardından, olayda ihmali bulunanların en kısa zamanda yargı önünde hesap verileceği söylenirken, aradan geçen bir yıla rağmen hiç bir araştırma ve soruşturmanın hayata geçmemiş olması kazazedeleri isyan ettirdi.

 Tente faciasında ölen ve yaralanan tam sayısı sır gibi saklanırken, görgü tanıkları cenaze namazı öncesi zabıtanın tentenin altında durulmaması yönünde anons yaptığını öne sürmüş, namazı kıldıran imamın ise cemaati tentenin altına davet ettiğini iddia etmişti.

İBB İMAMLARI SUÇLU BULUNMUŞTU

Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’nde yaşanan ’tente faciasına’ ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu savcılığa ulaşmış, raporda çökme riskini bilmelerine ve uyarılmalarına rağmen cemaate tente altında namaz kıldıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmamları Mustafa K. ve Mustafa Ç.’nin asli kusurlu oldukları belirtilmişti. Bakırköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ise megafonla avluda bulunan vatandaşları tentenin çökebileceğine karşı uyardığı ancak imamların cemaati tente altına çağırdığı ifade edilmişti. Caminin imam hatiplerinin ise avluda gerekli kontrolleri yapmamaları ve vatandaşların tente altına girmesini engellemedikleri gerekçesiyle tali kusurlu oldukları ifade edilmişti.

HALA TEDAVİ GÖRÜYOR

Olayın hemen ardından dönemin İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın görev yeri değiştirilmiş, yerine Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz gelmişti. Ataköy 5’inci Kısım Camii İmamı Adem Karabey’de, olayla ilgili hiç bir gelişmenin olmadığı bilgisini vererek, yaşanan olaydan dolayı üzüntüsünü dile getirdi. Kazada beli ortadan kırılan ve vücudunun değişik yerlerinde de ağır şekilde yaralanan Halim Kızılırmak, geçirdiği ameliyatlara rağmen halen fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin devam ettiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183