Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Eyüpsultan Halk Oyunları Topluluğu kuruldu

 Eyüpsultan Belediyesi, sadece mekânsal ve fiziksel yatırımlarla değil ilçede gerçekleştirdiği çeşitli sportif, sosyal ve kültürel projeleriyle de dikkat çekiyor.

Nitelikli, kaliteli ve özgün faaliyetlerle farklı bir vizyon ve misyon çizen Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, özellikle gençlere, çocuklara ve kadınlara yönelik hayata geçirdiği projelerle de vatandaşların takdirini kazanıyor.


Bu çalışmalardan birisi de yine Başkan Remzi Aydın'ın desteğiyle kurulan ESHOT (Eyüpsultan Halk Oyunları Topluluğu).

Eyüpsultanlı vatandaşların katılımıyla Eyüpsultan Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Eyüpsultan Halk Oyunları Topluluğu'nun çocuk ve yetişkin grupları iki aydır Osmanlı Park'ta profesyonel halk oyunları hocalarından eğitim alıyor.

Çocuk grubunun pazar günleri iki saat eğitim aldığı ESHOT'da yetişkinler ise Cumartesi 16.00 – 19.00, Pazar günleri ise 13.00 – 17.00 saatleri arasında çalışmalarına devam ediyor.

Çocukların Gaziantep ve Artvin yöresine ait halk oyunları eğitimi aldığı ESHOT'da yetişkinlere ise Diyarbakır halay, Bodrum zeybek, Tokat, Giresun ve Bitlis gibi farklı bölgelerin yöresel halk oyunlarının eğitimleri veriliyor.

ESHOT, Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan yıl sonu gösterisi ile bu sezonu tamamlayarak yeni dönem için çalışmalarına başlayacak.

Yeni kurulmasına rağmen Eyüpsultanlı vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun kaldıklarını söyleyen Eyüpsultan Halk Oyunları Topluluğu Koordinatörü Ernul İnaltekin şöyle konuştu;

“Yeni kurulmamıza rağmen katılımlar gayet iyi. Bir sonraki sene daha da iyi olacağını düşünüyorum. Bu projeyi Başkanımız Remzi Aydın'a sunduğumuzda çok sıcak baktı ve onay verdi. Bizleri bu çatı altında birleştirdiği için ve her zaman yanımızda olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz”

ESHOT ÖĞRENCİLERİ: BU TOPLULUĞUN BİR PARÇASI OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ

Hacı Ahmet Eroğlu:

“Ben yetişkinler grubundayım. Kızım ve oğlum da çocuk grubuna katıldılar. Biz halk oyunlarına karşı ailece ilgi duyuyoruz. Kahvede oturacağımıza kültürel faaliyetlerle hafta sonlarımızı değerlendirmek istedik. Çocuklar da burada olmaktan dolayı çok mutlu. Saat 11'de gelip 5'e kadar çalışıyoruz. Bize böyle bir imkân sunan Eyüpsultan Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz.”

Ünzile Şimşek:

“Alibeyköy'den geliyoruz. Oğlum Ömer Ege Şimşek, başladığından beri geliyor. Ben halk oyunlarını çok seviyorum, çocuğumun da gelip öğrenmesini istedim. Her hafta düzenli olarak geliyoruz. Hocalarımız sağ olsunlar çok ilgililer. Çocukların evde oturacağına bu tarz sosyal ve kültürel faaliyetlerle kendilerini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Oğlum Kış Spor Okulları'na da gidiyor. Belediyemizi sportif, sosyal ve kültürel konularda çok başarılı buluyoruz.”

Nevin Öztürk:

“Silahtarağa Mahallesi'nden geliyorum, ev hanımıyım. Benim iki oğlum da daha önce halk oyunlarına katılmıştı. Benim de hep ilgimi çekiyordu. Küçükken oynayamamıştım şimdi kısmet oldu. Burada genç arkadaşların arasında olmak beni de gençleştiriyor. Çalışmalarımız çok güzel geçiyor. Belediyemize bize böyle bir imkân sunduğu için teşekkür ediyoruz.”

Çoşkun Akkılıç:

“Ben halk oyunlarına iki yıldır devam ediyorum. Hocalarımızla daha önceden gelen bir birlikteliğimiz var. Eyüpsultan'da da böyle bir çalışma yapılınca katılmak istedim. Bizim kültürümüzün bir parçası olan halk oyunlarının devamı için Eyüpsultan'da böyle bir çalışmanın yapılması çok iyi oldu. Umarım uzun yıllar devam eder.”

Perihan Çetiner:

“Benim uzun yıllardır halk oyunlarına bir ilgim vardı ama okuldu, işti bir türlü başlamaya fırsat bulamamıştım. Geçen sene ilk olarak başladım, hocalarımla da o vesileyle tanıştım. Bu sene böyle bir yer açıldığını duyunca devam ettirmek istedim. Burada çok güzel bir ortam var. Bize bu imkanı sağlayan Eyüpsultan Belediye Başkanımız Remzi Aydın'a çok teşekkür ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183