Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber haberler Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

Eyüplü Astronomlar Amatör Astronomlar Kulübü’nde

 İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bağlı Amatör Astronomlar Kulübü, her yıl düzenlediği geleneksel Mayıs Etkinlikleri’ne bu yıl Ali Kuşçu Uzay Evi öğrencileri de katıldı. 3-4-5 Mayıs tarihlerinde yapılan etkinlikte öğrenciler sunumlar, gözlemler ve atölye çalışmaları yapacak.


İstanbul Üniversitesi Fen Fakultesi bahçesinde düzenlenen ve 3-4-5 Mayıs 2017 tarihleri ve 10:00 - 17:00 saatleri arasında devam eden etkinlikte ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik atölyeler bulunuyor. 17:00 – 21:00 saatlerinde akademisyen ve öğrenci seminerleri düzenleniyor. 21:00 – 23:00 saatlerinde ise havanın açık olması durumunda gece gözlemleri yapılıyor.

İstanbul geneli okullardan ziyaretçilerini ağırlayan etkinlik, bu yıl Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın girişimleriyle kurulan, Simurg Yaygın Eğitim Programı ve Ali Kuşçu Uzay Evi ortaklaklığında gerçekleştiriliyor.

Eyüp Belediyesi Ali Kuşçu Uzay Evi standında, uluslararası uzay istasyonu maketi atölyesi, güneş sistemi maketi atölyesi, göktürk uydu maketi atölyesi gibi bir çok maket birleştirme atölyeleri bulunuyor. Ayrıca etkinlik kapsamında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Amatör Astronomlar Kulübü tarafından, Ali Kuşçu Uzay Evi Amatör Astronomi Programı'nın ilk mezunlarına yönelik eğitimler ve atölyeler de gerçekleştiriliyor.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ndü düzenlenen etkinlikle amatör astronomide kişisel ve kitlesel gelişimi sağlamak hedefleniyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183