Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

EYÜP SULTAN'DA ‘ÇİNİ SERGİSİ’ AÇILDI

 Eyüp Belediyesi Fuaye Alanı'nda açılışı yapılan sergide, Çini Sanatçısı Sevgi Vardarlı İnal'ın birbirinden nadide İznik Çinileri Eyüplülerin beğenisine sunuldu. Tamamı el işçiliği olan eserler arasında, takı, pano, vazo, duvar tabağı ve dekorasyon gibi ürünler yer alıyor.

Serginin açılışını yapan Başkan Aydın, “Çini bizim geleneksel bir sanatımız. Bu sanatımızın özgün ve güzel örneklerlerini teşhir etmek, yeni nesillerlerle buluşturmak, belediye olarak görevlerimizden bir tanesi” olduğunu belirtti.Aydın, “Gelenekten Geleceğe, İznik'ten Eyüp Sultan'a” isimli serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Biz de Eyüp Belediyesi olarak iki yıldır, hem içinde bulunduğumuz ilçemizin niteliğine ve mahiyetine uygun davranma adına hem de esas itibariyle medeniyetimizin, kültürümüzün, sanatımızın en diri şekilde ihyası ve sahiplenilmesi adına kültüre, sanata özel bir önem veriyoruz. Çini bizim geleneksel bir sanatımız, köklü bir sanatımız. Bu sanatımızın özgün ve güzel örneklerlerini teşhir etmek, yeni nesillerlerle buluşturmak, belediye olarak görevlerimizden bir tanesidir.” Dedi

“Çocukluğumun Özlemini Gerçekleştirdim”

Çocukluğunda Eyüp Camii’nde gördüğü çiniler sayesinde bu sanata başladığını belirten çini sanatçısı İnal ise, “Eyüp Sultan Camii'nin çinilerini, ne yapan hayatta ne yaptıran. Yüzyıllar sonra dahi hayranlıkla seyrediyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında birçok sergim oldu fakat beni en çok buradaki sergi heyecanlandırdı. Çünkü çocukluğumun özlemini gerçekleştirdim.” diye konuştu.

“Geleneksel Yöntemlerle Üretilmektedirler”

Sergilenen ürünlerin İznik çinileri olduğunun da altını çizen İnal, “Geleneksel yöntemlerle üretilmektedirler. Taş karolarımız, Osmanlı dönemi yapılarında ustalıkla kullanılan orijinal çinilere birebir yakın olup; dış mekandaki kullanım süreleri 500 yıldan fazladır.” dedi.

İznik'ten Eyüp Sultan'a Çini Sergisi, 5 Ocak 2017 tarihine kadar Eyüp Belediyesi Fuaye Alanı'nda ziyaretçilere açık olacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183