Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Evde mahsur kalan kedi son anda kurtarıldı

Mahalle sakinleri alevlere kovayla su döktü

Bahçelievler'de 5 katlı apartmanın bodrum katındaki evde yangın çıktı. Mahalleli, kovalarla su taşıdı. Gece yarısıydı. Alevler, ev sahibi Özkan Deniz'i uykuda yakaladı. İmdadına komşuları yetişti. Mahalle sakinlerinin yardımıyla evden dışarı çıkarıldı. Aslında itfaiye de çok geçmeden olay yerine gitti. Ancak sokağa park edilen araçlar nedeniyle itfaiye aracı, evin önüne ulaşmakta zorlandı. Zor da olsa sokağa giren ekipler, yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

Mobilya imalathanesi yandı

Güngören'de alevler, bir mobilya imalathanesinden yükseldi. İtfaiye, yangına müdahale edebilmek için kapıyı kırarak içeri girdi. İmalathanenin üst katları evdi. Yangın sırasında evinden çıkamayan bir aile, merdiven yardımıyla aşağı indirildi. İtfaiye ekiplerinin, yangını söndürmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Dumandan etkilenmiş olabileceği düşünülen apartman sakinleri, ambulansta tedbir amaçlı muayene edildi.

 

Evde mahsur kalan kedi son anda kurtarıldı

Güngören'de mobilyacıdaki yangından yarım saat sonra, Haznedar Mahallesi'ndeki bir apartmanın üçüncü katındaki dairede yangın çıktı. İtfaiye ekipler hemen o adrese gitti. İran uyruklu ev sahibi, can Hıraş dışarı fırlamıştı. Ancak içeride evin kedisi vardı. İtfaiye erleri kediyi son anda kurtardı. İran uyruklu kadın, kedisine kavuşunca gözyaşlarını tutamadı. Söndürme çalışmalarını endişeli bakışlarla izledi. Neyse ki alevler büyümeden kontrol altına alındı.

12 yaşındaki çocuk evde mahsur kaldı

Sabah saatlerinde Gaziosmanpaşa'daki bir evde de yangın çıktı. 12 yaşındaki Yusuf Can Güneş evde yalnızdı. Annesi o sırada market alışverişine gitmişti. Yangın çıkınca küçük çocuk pencereden dışarı seslenip yardım istedi. Haberi alan anne koşar adım geri döndü. Olay yerine gelen itfaiye, Güneş'i kurtardı. Annesi de rahat bir nefes aldı.

25 katlı binada çıkan yangın söndürüldü

Fikirtepe'de ise inşaat halindeki 25 katlı binadan da alevler yükseldi. Yangına, elektrik kablolarının neden olduğu öğrenildi. İtfaiye ekipleri bu yangını da kısa sürede söndürdü.

 Gamze ÜNLÜ / Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183