Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Evde Bakım Hizmeti İle Binlerce Kişiye Ulaşıldı

 Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak verilen bu hizmetlerden; maddi durumu yeterli olmayan, yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç tüm yaşlı vatandaşlar faydalanabiliyor. Tek başlarına kişisel bakım ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlar için müdürlük tarafından sunulan; banyo, vücut temizliği, tırnak kesimi, saç kesimi, sıcak yemek ve ev temizliği gibi hizmetler uzman ekiplerce gerçekleştiriliyor.

7 BİN 500 KİŞİ HİZMET ALDI

Tüm bu hizmetlerin yanı sıra müdürlük, sosyal incelemeleri yapılan kimsesiz veya özel bakım ihtiyacı olan yaşlı vatandaşların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hizmet verdiği huzurevlerine yerleştirilme hizmetlerine destek olarak sonuçlanmasını sağlıyor. Ayrıca hizmet kapsamında ihtiyaç dahilinde hukuki ve psikolojik rehberlik danışma hizmeti de veriliyor. Aşevi Hizmeti kapsamında; 515 hanede 1.256 kişiye toplam 322.575 kez, Evde Öz Bakım Hizmeti kapsamında; 684 hanede 1.135 kişiye toplam 3.903 kez, Kuaför Hizmeti kapsamında; 1.049 hanede 3.491 kişiye toplam 11.236 kez ve Temizlik Hizmeti kapsamında 647 hanede 1.591 kişiye toplam 5.815 kez hizmet verildi.

TALEPLERE GÖRE İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün sağladığı imkân ve hizmetlerden faydalanabilmek için; kişinin ya da yakınının 444 09 39 No’lu hattan kayıt oluşturması veya Müdürlüğe bireysel başvurusu yeterli. Başvuru alındıktan sonra hizmetten faydalanacak kişinin fiziksel ve ruhsal durumunun değerlendirilmesi amacıyla “Yaşlı Hizmetleri Birimi” ya da “Engelli Hizmetleri Birimi” müracaatçıyı evinde ziyaret edip Sosyal İnceleme Raporu oluşturuyor. Oluşturulan Sosyal İnceleme Raporu doğrultusunda kişinin ihtiyaç ve taleplerine göre bakım ihtiyacı karşılanıyor. Senay BADUR-Kent Yaşam



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183