Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Ev kadınları kıyasıya yarıştı

 Bağcılar Belediyesi tarafından 10 yıldır düzenlenen Geleneksel Yemek Yarışması’nda Bağcılarlı ev hanımları hünerlerini ortaya koydu. Hamur İşleri, Yöresel Yemekler ve Tatlılar kategorisinde düzenlenen yarışmada ilk üçe girenler belli oldu.

Bağcılar Belediyesi’nin her Ramazan ayında düzenlediği Geleneksel Yemek Yarışması bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. 10 yıldır aralıksız düzenlenen yarışma bu yıl da çekişmeli geçti. Toplam 94 ev hanımı yaptıkları leziz yöresel yemeklerini jürinin beğenisine sundu. Jüri üyeleri Elif Korkmaz ve Ayşe Tüter, üç kategoride yarışan yarışmacılar arasında finale kalan isimleri belirledi. Finalde de kıyasıya yarışan kadınların yaptığı yemeklerle ilgili değerlendirme sonucunda en leziz yemekler, hamur işleri ve tatlılar belirlendi.

Hamur işlerinde; Mevlüde Gençalp ‘haşhaşlı çörek’ ile 1., Tuğba İnkaya ‘domatesli Arnavut böreği’ ile 2., Fatma Doruk ‘cevizli kömeç’ ile 3’. ve Tuçe Aydemir de ‘Kayseri kuru börek’ ile 4.’lüğü elde etti.

Yöresel yemekler kategorisinde; Satı Aslaner ‘kavun dolması’ ile 1., Dilek Erkoç ‘enginar dolması’ ile 2., Nedime Karakaş ‘içli köfte’ ile 3. ve Bahar Yılmaz ise ‘Edirne ciğer sarma’ ile 4. oldu.

Tatlılar kategorisinde; Gülbahar Kanatçı ‘kalemburma’ ile 1., Hülya Kurt ‘kocakarı gıdığı’ ile 2., Elanur Çakar ‘ceviz rüyası’ ile 3. ve Saliha Can ise ‘Erzurum tatlısı’ ile 4. seçildi.

ÇAĞIRICI: JÜRİ ZORLANDI

Yarışmacıları başarılarından dolayı tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İlçemizde Balkanların ve 81 vilayetimizin renk ve lezzetini yaşatıyoruz. Düzenlediğimiz yarışmalarda da annelerimiz zengin mutfağımızın en güzel örneklerini sergilediler. Jürimiz seçmekte zorlandı. Dünyanın en zengin mutfağına sahibiz. Ecdadımız nice güzel yemek, tatlı ve hamur işlerini dünyaya hediye etti. Bu zenginliklerimizi yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yarışmalar düzenliyoruz. Geleneksel yarışmalarımız yoğun ilgi görüyor. Katılan tüm annelerimize teşekkür ediyorum” dedi.  

Başarılı yarışmacılar altınla ödüllendirildi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183