Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Esenyurt’tan  Suriye’ye Dönüşler Devam Ediyor.

 Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Suriye’de gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarının ardından bölgenin güvenli hale gelmesi, Türkiye’de yaşayan Suriyeliler’in ülkelerine dönüşlerini hızlandırdı. Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonu ile ülkelerine kesin dönüş yapan 61’i çocuk 151 kişilik bir Suriyeli grubu daha memleketlerine uğurlandı. Türkiye’den ayrılmanın burukluğunu yaşayan Suriyeliler eski belediye binasının önünden Esenyurt Belediyesi’ne ait 4 otobüse binerek, ülkelerine dönmek üzere Kilis Öncüpınar ve Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı. Otobüsleri ve yiyecek ihtiyaçlarını Esenyurt Belediyesi’nin karşıladığı Suriyeli vatandaşlar uğurlanırken eşyaları da ayrı araçla gönderildi. Memleketlerine dönmenin mutluluğunu yaşayan Suriyeli aileler, Cumhurbaşkanına ve Türk halkına teşekkürlerini dile getirdi.

HER HAFTA 200 SURİYELİ DÖNÜYOR

Esenyurt Belediyesi Yabancılar İrtibat ve Destek Ofisi Müdürü Pınar Sezgin Tekin, 151 Suriyeli’yi daha gönderdiklerini vurgulayarak, “Suriyeliler, Kilis ve Hatay sınır kapılarından çıkışları sağlanıp Kızılay ve AFAD ekipleri tarafından karşılanacaklar ve daha sonra güvenli bölgelere yerleştirilecekler. Gönderme işlemleri hızlandı. İlk gönderdiğimiz günlere kıyasla bugüne geldiğimizde her hafta 150-200’e yakın kişi gönderiyoruz. Şuan bekleyen 200 kişilik bir grubumuz daha var. Çünkü oraya gidenler burada kalanlarla iletişim halinde. Gittikleri yerde sıkıntı olmadığını bildiriyorlar. Hatta bizimde giden ailelerden görüştüklerimiz var. Aileler bize hayatın normal olduğunu ve sıkıntılarının olmadığını bildiriyor. Bizlerle iletişime geçenler onlarla da geçiyorlar ve bu her hafta geri dönüşü kat kat arttırmaya başladı. Bu şekilde geri dönüşler devam edecek. Biz de Esenyurt Belediyesi olarak bunun hizmetini vereceğiz” dedi.

Kent Yaşam



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183