Öne Çıkanlar Galatasaray FENERBAHÇE ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Süreçleri Çalışmaları

Bu haber kez okundu.

Esenler’de Mangal Oylamasının Sonucu Belli Oldu

 

Havaların ısınmasıyla Esenler halkı Millet Bahçesi’ni doldururken, ilginç bir sorunu da beraberinde getirmişti. Bahçe içerisinde mangal yapılmalı mı, yoksa yapılmamalı mı? Katılımcı belediyecilik anlayışına önem veren Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, halkın demokrasiyle bir karar vermesini istedi ve 15 Temmuz Millet Bahçesi’nin girişine bir seçim sandığı yerleştirdi.

 

Esenler’de 15 Temmuz Millet Bahçesi’ne temiz hava alıp, kafa dinlemek isteyen ve ailesiyle piknik yapmaya gelen, 18 yaşından büyük ziyaretçiler,beş gün boyunca ‘‘evet’’ ve ‘’hayır’’ seçenekli oy pusulasından kendilerine uygun olanı seçip, sandığa atarak oylarını kullandı.

 

Bazıları mangal yapılmayacaksa bu bahçe neden var diyorken, bazıları ise mangal dumanlarının havayı kirlettiğinden, bahçeye temiz hava almaya geldiklerinden bahsediyordu. Çıkan sonuç herkesi memnun etmeyecek olsa da ‘’Mangal Seçimleri’’ son bularak demokratik bir yolla karara bağlandı.

 

Oy sayımları için Millet Bahçesi’ne gelen Esenler Belediye Başkanı Göksu,

‘’Şimdi sandıkları açacağız, ‘evet’ ve ‘hayır’ olmak üzere iki oy pusulamız var. Esenler Halkı ne istediyse bu oylar sonucunda biz de Millet Bahçesi’nde bu isteği uygulamaya geçireceğiz. Her zaman milletin dediği en doğru olandır. Buradan çıkacak sonuç her ne olursa, evet ya da hayır. Yarından itibaren uygulamaya konulacak. İnsanların yaşadığı ilçe hakkında karar vermeleri, birlikte yönetme adına güzel bir uygulama. Gönül bağını güçlendireceğini düşünüyoruz’’ dedi.

3 bin 651 vatandaşın oy kullandığı açıklanan sandıktan, 2 bin 446 kişi ‘evet’ oyu kullanarak mangal yapılsın, bin 205 kişiyse ‘hayır’ diyerek mangal yapılmasın dedi. Çıkan sonuçlar neticesinde 15 Temmuz Millet Bahçesinde mangal yapılmaya devam edilmesi kararı alındı.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183