Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Esenler Halkı Oyunculuk Öğreniyor

 Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)'nin Yücel Çakmaklı'nın vefatının 10. yılı anısına hayata geçirdiği "Yücel Çakmaklı Sinema Akademisi"nde "Kamera Önü Oyunculuğu" dersleri başladı. Payitaht Abdülhamid dizisinde "Emanuel Karasu" rolüyle tanınan sanatçı Ali Nuri Türkoğlu'nun eğitmenliğinde gerçekleşen kursta, sahne, sinema ve dizi oyunculuğunda mesleki beceri kazandırılması hedefleniyor.

YÖNETMENİN OYUNCUYU YÖNLENDİRMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Öğrencilerin, uygulamalı bir eğitim sürecinden geçip oyunculuk yeteneklerini geliştirerek, kamera önünde nasıl daha iyi performans göstereceklerini öğrenecekleri eğitimlerin ilk dersinde Türkoğlu, yönetmen-oyuncu ilişkisinde kamera ve bakış açılarını anlattı. Kamera önü oyunculuk ilişkisinde en önemli konunun, yönetmenin oyuncuyu yönlendirmesi olduğunu söyleyen Türkoğlu, "Yönetmen, kişilerin kamera önünde doğal ve rahat olmalarını sağlarsa daha iyi bir oyunculuk elde eder. Kamera ise sahnenin aksiyonuna göre hikayenin anlatılmasına yardımcı olur. Bir oyuncu tokat yediğinde eğer kamera doğru yerde ise biz onu izleyici olarak gerçek bir hikaye olarak görürüz. Kamera önü oyunculuğunu tiyatrodan ayran en önemli unsur kamera etkisidir. Burada oyuncu ilk önce kamera ile muhatap olur, tiyatroda ise durum biraz farklıdır" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183