Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Engelliler göz kamaştırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı festivalde, engelli çocukların defilesi büyük ilgi gördü. Defilede çocuklara Selvi Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ünlü oyuncular Müjde Uzman, Ayça İnci ve Cihan Şimşek eşlik etti.

Dünya Engelliler Haftası kapsamında, Maltepe Belediyesi Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde, “Hayatı paylaşmak için engel yok” sloganıyla düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi üyeleri Hüsnü Süslü ve Kadir Gökmen Öğüt, CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Nezahat Karslı, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı. Balonlar, palyaçolar, kokteyl ile şenlik havasına bürünen etkinlik alanında, festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “ Engelliler Haftası diyoruz ancak onları bir haftaya, ya da güne sıkıştırmamız mümkün değil. Onları yaşamın her alanında kabul etmemiz ve ona göre elimizi uzatmamız gerekiyor. Aslında hayata bakarsak onlara engel koyan bizleriz. Toplu ulaşımda olsun, hayatta olsun bu engelleri görüyoruz” dedi.



“AŞILAMAYACAK ENGEL YOK”

Maltepe Belediyesi olarak engelli vatandaşları toplumun bir bireyi olarak kabul edip, ona göre hizmet yürüttüklerini ve buna dönük olarak Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni kurduklarını ifade ederek konuşmasını sürdüren Kılıç, şunları söyledi: “Bu merkezimizde belediye çalışanlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor. Burayı da hayırsever bir vatandaşımız bizlere bağışladı. İşte el ele vererek, engelli kardeşlerimizi de toplumun bir bireyi kabul edip, onların gelişip sosyalleşebilecekleri mekânlar kurarak, onların sorunlarını hep beraber ortadan kaldıracağız. Kol kola girdiğimizde aşılmayacak engel yok. Hizmette ayrımcılık olmaz diyerek herkese, her kesime hizmet götürüyoruz. Bu şiarla engelli kardeşlerimizi de kucaklıyoruz.”



“ENGELLİLER ACINACAK BİREYLER DEĞİL”

Belediye Başkanı Kılıç’tan sonra söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da, “Engelliler acınacak bireyler değil. Bunu slogana dönüştürerek çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Onları da diğer vatandaşlarımız gibi kabul ederek, ihtiyaçlarını buna göre gidermeliyiz. Aynen konuşmalarda da denildiği gibi el ele verirsek, kol kola girersek aşılmayacak engel yok” diye konuştu.



DEFİLE GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ


Konuşmalar sonrası sunuculuğunu Mert Palavaroğlu’nun yaptığı festival, Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin mini defile gösterisiyle başladı. Defilede çocuklara Selvi Kılıçdaroğlu, Ali Kılıç, Zeynep Babacan ve ünlü oyuncular Müjde Uzman, Ayça İnci ile Cihan Şimşek de eşlik etti. Daha sonra Tai Tayfun’un engelli öğrencilerle perküsyon, darbuka ve ritim gösterisi gerçekleştirirken, dans, şarkı, türkü, şiir, yarışmalar ortalık tam anlamıyla festival alanına döndü. Civcivler grubu, Tomurcuk Kooperatifi’nin lirik dans gösterisi, Efe oyunu, çuval ve yumurta yarışması ile futbol şovu izleyenlerden tam not alırken, engelli çocuklar da felekten bir gün çaldı. Etkinlikte engelli öğrencilerin el işleri de sergilendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183