Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

En Büyük İhtiyaç Eğitim

 

BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi'nde bulunan Lochka'da gerçekleşen basın toplantısında Engelsizsiniz Vakfı Başkanı Bahattin Demir, Engelsizsiniz Vakfı Kurucusu Murat Kudret, Engelsizsiniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sanatçı Çılgın Sedat ve çok sayıda basın mensubu hazır bulundu. Engelsizsiniz Vakfı Başkanı Demir, “Amacımız engelli kardeşlerimizin en büyük ihtiyacı eğitim. Onlar eğitime açtı bizde bu yola baş koyduk. Bizi eleştirenlerden bazıları örneğin bir tekerlekli sandalye verdiniz bunun da reklamını yaptınız diye eleştiriyor. Mesele reklam yapmamız değil, mesele bunları bilmeyen insanlarımızın bunları görüp bilmesi. Bunu en iyi basın aracılığı ile başarabiliriz. " dedi.

 “EĞİTİM OLARAK GERİDEYİZ”

Vakfın kurucusu Murat Kudret ise şunları söyledi: “Eğitim sistemimiz Avrupa'nın gerisinde. Metrobüs duraklarında var olan engelli asansörünü kaç engelli kullanıyor. Bozulmasının nedeni ne? Bir kere bu çocuklara engelli gözü ile bakılması yanlış. Bir çocuğun bir problem yaşaması onun yaşantısına engel teşkil etmemeli. Engel bir insanın karşısına konulan settir” diye konuştu.  Çılgın Sedat ise, “Engelliler acınmak istemiyor,kendilerine sıradan davranılmasını ve saygı gösterilmesini istiyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183