Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

ELEKTRİKLİ ARAÇ SAHİPLERİ! BU HABER SİZİN İÇİN PARK EDERKEN ŞARJ EDİN!

 İSPARK, elektrikli araçlar için şarj üniteleri üreten firmalarla işbirliği yaparak kent genelinde açık ve katlı otoparklarına şarj üniteleri yerleştirdi.

2010 yılında çevre dostu elektrikli araçlara yönelik çalışmalara başlayan İSPARK ilk etapta pilot olarak belirlenen beş otoparkında dolum ünitelerini kurmuştu. İlerleyen yıllar içinde farklı üretici firmalarla görüşülerek bu sayı artırıldı. Beşiktaş Balmumcu Katlı Otoparkı, Bostancı Açık Otoparkı, Cihangir Katlı Otoparkı, Kadıköy Açık Otoparkı, Merter Katı Otoparkı ve Ümraniye Katlı Otoparkı’nın da aralarında bulunduğu 12 noktada şarj dolum üniteleri hazır hale getirildi.

İstanbul’un gelişmiş şehirlerle yarıştığını ve dünyaya örnek olacak projeleri gerçekleştirdiğini söyleyen İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, “Çevre dostu elektrikli araçların kullanımını artıracak şarj istasyonlarına otoparklarımızda yer veriyoruz. Projeyi yaygınlaştırarak sağlıklı bir çevrenin oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

AYNI ANDA İKİ ARAÇ ŞARJ OLACAK

Her bir park alanında kurulan bazı istasyonlarda aynı anda iki araç şarj edebiliyor. Şarj istasyonlarını kullanan sürücüler şarj ücretlerini kredi kartı, İstanbulkart gibi ön ödemeli kartlar ile yapabilecekler. Projenin diğer açık ve katlı otoparklarda yaygınlaşması için fizibilite çalışmaları devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183