Öne Çıkanlar belediye Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

DÜNYA SU GÜNÜ VE ORMAN HAFTASI KARTAL’DA KUTLANDI

 

Kartal Belediyesi, Dünya Su Günü ve Orman Haftası kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenledi.

 

Etkinlik; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinliğe;Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Cumhuriyet Halk Partisi KartalKadın Kolları Çevre Komisyonu Başkanı ile yönetim kurulu üyeleri, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel,Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Deha Biodizel Genel Müdürü Nihal Sözbir Karakuş, Aşçılar Derneği Yönetici Şef Fikret Özdemir, Kartal Anneler Derneği Üyeleri,Kartallı mahalle muhtarları, Kartal’daki ilk ve orta dereceli okullar ile liseöğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

 

Etkinliğin sunumunu yapan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars,Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün çevre konusundaki duyarlılığına vurgu yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde su ve çevre konusunda Türkiye’ye örnek oluşturacak çalışmalar yaptık. Su, bütün canlıların yapılarının en büyük bölümünü oluşturur. 22 Mart tarihi, 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilan edildiğinden bu yana ‘Dünya Su Günü’ olarak kutlanmaktadır. Biz de Kartal Belediyesi olarak her yıl ‘Dünya Su Günü ve Orman Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyoruz." Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’ın konuşmasının ardından Kartal Sabri Taşkın İlkokulu öğrencileri, ‘Sincap İle Meşe Ağacı” adını taşıyan bir tiyatro gösterimi yaptı. Çevre temalı tiyatro gösterisiyle büyük beğeni toplayan minik öğrenciler, doğa şarkıları eşliğinde bir de ritim gösterisi yaparak salonu dolduran kalabalıktan büyük bir alkış aldı. Miniklerin gösterisinin ardından Deha Biodizel – Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi San. ve Tic. AŞ. Genel Müdürü Nihal Sözbir Karakuş, atık yağların dönüşüme gönderilmesi konusunda duyarlı olunması gerektiğini, dönüşmeyen atık yağların doğaya verdiği zararları aktararakkatılımcıları bilgilendirdi. Aşçılar Derneği Yönetici Şef Fikret Özdemir ise yurt dışında yıllarca görev yaptığını, gözlemlerinde orada yaşayan insanların çevre konusunda çok duyarlı olduklarını, devletin de çevreyi koruma konusunda tavizsiz kuralları olduğunu belirterek çevreye duyarlı olmanın önemine dikkat çekti.

 

"Su hayattır, su olmadan hiçbir şey olmaz"

 

Etkinlikte konuşma yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Türkiye’den çıkan tüm su kaynaklarının yurt dışına döküldüğünü belirterek şunları söyledi: “Aslında Türkiye, su fakiri bir ülke. Su kaynakları tükeniyor. Dünyada su savaşları başlayacak, suyumuzu koruyalım. Su hayattır, su olmadan hiçbir şey olmaz. Su varsa yaşam var, su varsa çevre dengesi var. İnsanoğlu bir yere yerleşirken ilk aradığı şey hep su olmuştur, diğerleri ondan sonra gelir. Bu vesileyle Kartal Belediyesi olarak Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde suya ve çevreye gösterdiğimiz hassasiyeti belirtmek istiyorum. Suyu lütfen tasarruflu kullanalım. Denizlerle çevrili bir ülke olmamıza rağmen Türkiye, sudan yana fakir bir ülkedir. Fakat emperyalist ülkeler, Türkiye'yi su fakiri bir ülke olarak göstermezler. Ortadoğu'da olan savaşların fosile dayalı enerji değil, su kaynaklı olduğunu hiçbir zaman unutmayalım.Tüm katılımcılarımızın Dünya Su Günü ve Orman Haftası’nı kutlarım.”Etkinliğin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars;Deha Biodizel Genel Müdürü Nihal Sözbir Karakuş, Aşçılar Derneği Yönetici Şef Fikret Özdemir ve Sabri Taşkın İlkokulu Müdürü adına Öğretmen Gönül Ünal’a Kartal heykelciği takdim ederek Kartal Belediyesi tarafından öğrenciler adına dikilen fidanların belgelerini de miniklere verdi.

 

Atık yağlarında toplandığı etkinlikte öğrenci ve veliler evde topladıkları toplam 230 kg atık yağları etkinliğe getirerek farkındalık oluşturdu. Etkinliğin sonunda katılımcılara yüzlerce fıstık çamı fidanı, kalem, defter, kumbara, boyama kalemi, bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183