Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan memur Türkiye Atletizm Federasyonu nikah sarayı

Bu haber kez okundu.

Dünya çocuklarının 23 Nisan buluşması..!

 

Sarıyer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dünya çocuklarını Sarıyer’de ağırlıyor. Kilyos Meydan’da kortej ve halk oyunları performanslarıyla başlayan şenliğin ikinci gününde minikler, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i ziyaret ederek yörelerine ait hediyeleri takdim ettiler. Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nı gezen öğrenciler daha sonra Down Town Event Cafe’nin işletmesini yapan down sendromlu gençlerle bir araya geldi.
TÜM KÖTÜLÜKLERİ ÇOCUKLAR ENGELLEYECEK

Farklı ülkelerden ve şehirlerden gelen çocuklar güne Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’i ziyaret ederek başladı. Çocuklarla teker teker tanışan Osman Bilgin, “Sarıyer’in birçok güzelliğine şahit olacaksınız,” diyerek ilçeyi anlattı. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’in katıldığı ziyarette konuşan Bilgin, “Dünyada çocuklara adanan böyle bir bayram yok. Türk çocukları bu açıdan çok şanslı. Sizlere böyle bir günü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk gibi bir devlet adamına sahip olmanın getirdiği bir gurur var. Coğrafyamızda çeşitli sıkıntılar var. Bu kötülükleri, savaşları önleyecek olan sizlersiniz. Çocuklar arasındaki birliktelik, kardeşlik, saygı ve sevginin temeli burada atılacak. Dünyada çözülemeyecek hiçbir şey olmadığını sizler herkese göstereceksiniz” dedi.




ÇOCUKLAR ENERJİ KAYNAĞIM

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise dünyanın dört bir yanından gelen çocukları Sarıyer Belediye Meclis Salonu’nda ağırladı. Çocuklarla sohbet eden Başkan Genç, çocuklardan aldığı enerjiyle çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek, “Sizler burada yeni insanlarla tanışıp, o en temiz çocuk dünyanızda arkadaşlıklar kuracaksınız. Burası bizim meclis salonumuz. İşte ben burada Sarıyer’i çocuklarla yönetiyorum,” dedi.

SARIYER SOKAKLARI RENGARENK

Çocuklar, ziyaretlerin ardından Sarıyer Merkez’de kortej yürüyüşüne katıldı. Ellerinde bayraklarla Sarıyer sokaklarını renklendiren miniklere, vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Ülkelerinin yöresel kıyafetleriyle korteje katılan minikler ilçeyi adeta karnaval alanına çevirdi. 

Sevginin, barışın ve kardeşliğin yoğun olarak yaşandığı 23 Nisan buluşmasında birbirleriyle tanışıp kaynaşan çocuklar Sarıyer Beleidyesi’nin organizasyonuyla gezilere katılıp, doyasıya eğleniyorlar.


Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183